Debatten fortsætter: Skal Dannebrog hænge i byrådssalen?

Politikerne i Ringsted Kommunes byråd var uenige om, hvorvidt Dannebrog skulle hænge i byrådssalen. Men også brugerne på Facebook var uenige.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Skal Dannebrog svaje i byrådssalen i Ringsted Kommune?

Ja, blev svaret i sidste ende, men forslaget fra konservative Andreas Karlsen nåede at skabe en del debat i byrådet. 

Og det gjorde det også på Facebook.

For da TV ØST delte artiklen på Facebook, var der mange holdninger til, hvorvidt Dannebrog hører til i en byrådssal eller ej. Blandt andre Berit Ziegler, der uden tvivl er imod at flage i byrådssalen.

Hvad så med flagdag?

Som Heidi Mansgaard påpeger på Facebook, hvad så med flagdagene? I Danmark har vi dage som de kongeliges fødselsdage og andre markante dage, hvor man flager med Dannebrog. 

Birthe Simonsen Nielsen mener heller ikke, at Dannebrog hører hjemme i byrådssalen.

Et flot flag skal vises frem

Men størstedelen af brugerne mener faktisk, at Dannebrog hører hjemme i byrådssalen. Og mange andre steder for den sags skyld.

Et splittet byråd

Det var Andreas Karlsen (K), der stod bag forslaget om de rød-hvide farver i byrådssalen.

Han var blevet inspireret af Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, der sidste efterår fik hængt nationalflaget op i folketingssalen.

Men Britta Nielsen (SF) slog fast, at hun var imod. Det samme gjorde Torben Lollike (R).

- Jeg synes, det er en dårlig ide. Hvis arkitekten havde ment, at Dannebrog skulle op i byrådssalen, så havde han gjort plads til det. I stedet for har han sat vores byvåben ind i gardiner og gobeliner. Dannebrog er et meget smukt flag. Jeg hejser det gerne ved særlige lejligheder. Men hvis vi har det oppe hver dag, så forsvinder noget af det særlige, sagde Torben Lollike.

Forslaget blev vedtaget med 11 stemmer for, seks imod og to undlod at stemme, deriblandt borgmester Henrik Hvidesten (V).