¨

Debatmøde om pensionsalderen: - De skal have tak for, at de langt om længe har opdaget problemet

04:37

Det er valgår i år og her til aften er pensionsalderen på programmet i Ringsted.

Mandag aften blev pensionsalderen debatteret i Ringsted, hvor fagforeningen NNF havde inviteret fem folkevalgte politikere med.

Mandag aften blev pensionsalderen diskuteret.

Der var nemlig debatmøde i Ringsted, som var arrangeret af fagforeningen Fødevareforbundet NNF, der blandt andet organiserer slagtere og bagere. Her dukkede fem folkevalgte politikere fra Sjælland op for at give deres bud på, hvordan de vil sikre et godt arbejdsliv og en værdig tilbagetrækning.

Nu venter Henrik Tonnesen, der er lokalformand for Fødevareforbundet NNF Sjælland og Øerne, på, at der sker noget.

- Jeg er meget tilfreds med, at de anerkender, at vi har nogle problemer på nedslidning. Det skal de da have tak for, at de langt om længe nu har opdaget, siger han og fortsætter:

- Så tænker jeg, at de må komme i arbejdstøjet og finde nogle løsninger. Vi skal tænke på, at det er dem, der også har forringet efterlønnen og sat pensionsalderen op samtidigt. Så nu må de finde nogle løsninger, så vi slipper for at se de her nedslidte fødevarearbejdere. Det er faktisk utrolig beskæmmende at se, hvordan vi behandler vores medborgere i det her samfund.

S: Pensionsalderen skal sættes ned

Det er faktisk utrolig beskæmmende at se, hvordan vi behandler vores medborgere i det her samfund

Henrik Tonnesen, lokalformand, Fødevareforbundet NNF Sjælland og Øerne

En undersøgelse, som fagforbundet har lavet, viser blandt andet, at 63 procent af NNF's medlemmer i Region Sjælland indenfor de seneste tre måneder har taget smertestillende medicin eller haft behov for behandling i forbindelse med smerter, som skyldes nuværende eller tidligere arbejde.

Og ifølge Socialdemokratiet vil man sætte pensionsalderen ned for folk, der er kommet tidligt ud på arbejdsmarkedet.

- Det her land er bygget af folk, der går på arbejde hver dag. Og nogle af dem har været i gang, siden de var teenagere. Og det er enormt vigtigt, at vi sikrer, at de får mulighed for en ordentlig tilbagetrækning, før man bliver helt nedslidt, og man har mulighed for nogle gode år på pension, når man er kommet meget tidligt ud på arbejdsmarkedet, siger Kaare Dybvad (S), der er valgt ind i Sjællands Storkreds.

DF: Man skal omskoles

Hos Dansk Folkeparti mener man ikke, det vil have særlig stor effekt at sætte pensionsalderen ned.  

- Det er rigtig vigtigt, at vi har et system, hvor man kan blive omskolet. Man kan bruge de færdigheder, som man har, man kan bruge den arbejdsevne, man har tilbage. Hvis man er totalt nedslidt og ikke har mere, har vi selvfølgelig også et system i forhold til flexjob eller førtidspension. Og det skal vi have til at virke, siger René Christensen (DF), der er medlem af finansudvalget.

Hos Venstre foreslår man en anden type pension for dem, der er for nedslidte til at kunne arbejde.

- Jeg mener jo ikke, at nedslidte skal fortsætte med at arbejde, til de når folkepensionsalderen. Så mener jeg, de skal på en seniorførtidspension, som er tre gange højere end folkepensionen, siger Louise Schack Elholm (V), der er medlem af beskæftigelsesudvalget.

Fagforening håber på løsning

Tilbage hos NNF håber man nu bare på, at de finder en løsning for de 63 procent, som er nødsaget til at tage smertestillende medicin for at kunne tage på arbejde.

- Der er ikke nogen tvivl om, at jeg nærer håbet. Jeg anerkender, at det er en stor og problematisk løsning, de skal finde. Men jeg anerkender også, at vi kan sagtens være med til at hjælpe dem på vej. Jeg har ikke brug for en hurtig løsning. Jeg har brug for en god løsning, siger Henrik Tonnesen.

Peter Wagner er slagter og har arbejdet 34 år på Danish Crown. Han er 51 år, og kroppen er allerede begyndt at sige fra. Han ved ikke helt, om han kan bruge forslagene fra partierne til ret meget.

- Jeg håber bare, at jeg kan trække mig tilbage på et tidspunkt, når man krop er færdig, så jeg kan få en værdig alderdom, lyder det fra Peter Wagner.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App