¨

Danskerne er vilde med sidste års kollektion

Foto: TV ØST

Outletcentre som det ved Ringsted er populære. Antallet af centre er eksploderet de seneste år.

De såkaldte outlets, hvor mærkevarefirmaer sælger ud af restlagre og varer med små fejl, er eksploderet i antal inden for ganske få år, oplyser P4 Sjælland.

Udover de helt store outletcentre som Ringsted Outlet og et nyt outletcenter ved City 2 i Høje-Taastrup myldrer det med såkaldte pop-up-shops, der har åben en weekend, en uge eller en måned, og som lukker igen når lageret er solgt.

Sidst men ikke mindst afholdes der stort set overalt i landet outletmesser, hvor lokale gymnastikhaller for en weekend er fyldt med papkasser og handlende, der sælger ud af gamle varelagre.

Lukket fest

Ifølge indehaveren af hjemmesiden Outletguiden.dk, Henrik Hoelck, har udviklingen indenfor de seneste tre år været enorm.

- Der er virkelig sket rigtig meget i de seneste tre-fire år, hvor vi har fulgt med i det. Tidligere var det en lille lukket fest for de få, men nu er der kommet langt flere store spillere ind på markedet, siger han til P4 Sjælland.

Udviklingen bekræftes af trendforskeren Louise Byg Kongsholm, der ejer konsulentbureauet PEJ-gruppen. Hun mener, at konkurrencen for outlet især er ved at være hård på sjælland.

- Det er gået virkelig, virkeligt stærkt og konkurrencen er voldsom på Sjælland, hvor der de seneste år er kommet flere outlet-koncepter, siger hun.

Center på vej i Kolding

Men også i Jylland strammer konkurrencen til, og der planlægges i øjeblikket et stort outletcenter ved Kolding. På europæisk plan har Danmark dog meget i vente.

Blandt andet i Tyskland vrimler det med gigantiske outletcentre og for blot tre år siden åbnede et af slagsen lige nord for Hamburg cirka 100 kilometer fra den dansk-tyske grænse i byen Neumünster.

Centeret har fået et sådan tag i danske grænsehandlende, at centerets hjemmeside i dag findes i en dansk version og blandt andet rederiet Scandlines sælger færgebilletter, hvor der er indbyggede rabatkuponer til outletcentret.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App