Dansk Vindag tiltrak mange mennesker

I dag var Dansk Vindag. Det betød åbent hus hos vinproducenter I hele landet. Her kunne folk komme forbi og høre om vindruernes vej fra marken til flasken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Vinmarker og vinproduktion er ikke nødvendigvis det første, man forbinder med Danmark. Ikke desto mindre var det i dag Dansk Vindag.

 Det betød åbent hus hos mange lokale vinbønder

- Jamen vi inviterer folk ind for at se vores vinmark, og så får de lov at smage på vinen. Det er vores hobby. Både Steffen Andersen og jeg selv har arbejdet indenfor altid, så vi nyder at komme herud og passe druerne, siger Kim Møllebro Hansen fra Bedsted Vingård.

Fokus på vin
Dansk Vindag er lavet for at sætte fokus på dansk vinproduktion. På landsplan er der 55 erhvervsavlere. 29 af dem er fra Region Sjælland. Der er over 1000 fritidsavlere som Kim Møllebro Hansen og Steffen Andersen.

- I 2010 producerede vi et par hundrede flasker. 2011 frøs det hele, og det år var der altså ingen vin. I 2012 fik vi cirka 50 flasker hvidvin og 30 flasker rødvin, og så er vi også ved at producere mousserende vin. Hvis vejret holder et par uger endnu til der skal høstes, så bliver det forhåbentlig et godt år, med et par hundrede flasker igen, siger Kim Møllebro Hansen.

Som fritidsavler må man ikke sælge sin vin. Men for Kim Møllebro Hansen og Steffen Andersen er det ikke mængden af vin, det kommer an på. For dem er det en hobby, hvor hvert år bringer dem nye udfordringer.

- Vi nyder det. Nogen år går det godt, andre år er vejret ikke med os. Men det lærer vi jo af. Så er det også lidt specielt, at kunne tage sin egen vin med som værtindegave i stedet for en buket blomster, siger Kim Møllebro Hansen.

Høsten starter først i oktober, hvis alt går efter planen.


Nyhedsoverblik