¨

Dansk svinegigant sælger datterselskab for 1,6 milliarder

Salget sker som et led i en strategi om at fokusere på markeder i Storbritannien, Polen, Danmark og Sverige. Sideløbende skal eksporten til Asien udbygges. Arkivfoto. Foto: TV ØST

Danish Crown, blandt andet med afdeling i Ringsted, har solgt amerikanske Plumrose til brasiliansk firma, der er verdens største forarbejder af kød.

Den danske fødevarevirksomhed Danish Crown, blandt andet med afdeling i Ringsted, har underskrevet en aftale om at sælge sit amerikanske datterselskab Plumrose til JBS S.A., skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Det brasiliansk-baserede JBS S.A. er verdens største aktør indenfor forarbejdning af kød. Det betaler 1,6 milliarder kroner for Plumrose.

Salget sker som et led i en strategi om at fokusere på markeder i Storbritannien, Polen, Danmark og Sverige. Sideløbende skal eksporten til Asien udbygges.

- Det stod klart, at Plumrose ikke skulle være en del af Danish Crown fremadrettet, så derfor besluttede vi at sætte virksomheden til salg, siger Jais Valeur, Group CEO i Danish Crown, i pressemeddelelsen. 

Læs også Danish Crown opkøber tysk slagteri

- Salget af Plumrose er et skridt fremad i forhold til at levere på de langsigtede mål i Danish Crowns strategi. Vi har med et slag styrket vores finansielle kapacitet ganske væsentligt.

Omsatte for 3,4 milliarder kroner

Plumrose omsatte i det seneste regnskabsår for 3,4 milliarder kroner, skriver Danish Crown i pressemeddelelsen.

Det amerikanske datterselskab driver fem fabrikker og to distributionscentre med 1200 medarbejdere i USA.

Salget af Plumrose til JBS S.A. er dog betinget af godkendelse fra de amerikanske konkurrencemyndigheder.

Danish Crown er verdens største svinekødseksportør og Europas største producent af svinekød. 

Læs også Landmænd får mindre ud af Danish Crown efter svært år

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App