Dansk svinegigant sælger datterselskab for 1,6 milliarder

Danish Crown, blandt andet med afdeling i Ringsted, har solgt amerikanske Plumrose til brasiliansk firma, der er verdens største forarbejder af kød.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den danske fødevarevirksomhed Danish Crown, blandt andet med afdeling i Ringsted, har underskrevet en aftale om at sælge sit amerikanske datterselskab Plumrose til JBS S.A., skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Det brasiliansk-baserede JBS S.A. er verdens største aktør indenfor forarbejdning af kød. Det betaler 1,6 milliarder kroner for Plumrose.

Salget sker som et led i en strategi om at fokusere på markeder i Storbritannien, Polen, Danmark og Sverige. Sideløbende skal eksporten til Asien udbygges.

- Det stod klart, at Plumrose ikke skulle være en del af Danish Crown fremadrettet, så derfor besluttede vi at sætte virksomheden til salg, siger Jais Valeur, Group CEO i Danish Crown, i pressemeddelelsen. 

- Salget af Plumrose er et skridt fremad i forhold til at levere på de langsigtede mål i Danish Crowns strategi. Vi har med et slag styrket vores finansielle kapacitet ganske væsentligt.

Omsatte for 3,4 milliarder kroner

Plumrose omsatte i det seneste regnskabsår for 3,4 milliarder kroner, skriver Danish Crown i pressemeddelelsen.

Det amerikanske datterselskab driver fem fabrikker og to distributionscentre med 1200 medarbejdere i USA.

Salget af Plumrose til JBS S.A. er dog betinget af godkendelse fra de amerikanske konkurrencemyndigheder.

Danish Crown er verdens største svinekødseksportør og Europas største producent af svinekød.