Danmarkshistoriens største tvangsauktion

Ringsted skriver sig snart ind i Danmarkshistorien med en opsigtsvækkende rekord, der giver genlyd i hele landet. Og det er ikke en positiv én af slagsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et helt boligområde i Ringsted skal på tvangsauktion. Klosterparken består af 310 lejligheder med en værdi af 640 millioner. Det vurderes at blive Danmarkshistoriens største tvangsauktion.

-       Man bliver da chokeret, når man lige får sådan et brev ind af døren. Man tænker, hvad kommer der så til at ske nu, siger Gitte Ornung. Hun har boet et år i Klosterparken.

Tvangsauktionen kræver hele otte sider i Berlingske Tidende, når man skal have alle lejlighederne med. Beboerne er blevet lovet, at de ikke bliver sat på gaden.

-       Så bliver man lettet, når man hører det, siger Gitte Ornung.

Beboere med små indkomster frygter dog, at den nye ejer vil sætte huslejen op. Ovenover Gitte Ornung bor hendes mor. Hun er på førtidspension.

-       Hvis man lige pludselig skal ud og finde noget nyt at bo i. Det er det, som jeg tænker mest på, siger Kathe Ornung.

Borgmesteren mener ikke, at beboerne har noget at frygte.

-       Jeg kan da godt forstå, hvis man bliver bekymret som beboer. Men jeg kan ikke se, hvordan tvangauktionen skal komme til at gå ud over lejerne, siger borgmester Niels Ulrich Hermansen (V).

Og hvad synes han selv om at være borgmester i en by med Danmarkshistoriens største tvangsauktion fordelt over 220.000 kvardratmeter?

-          Med den samfundsøkonomi, som vi har i øjeblikket, så er det dagligt, at vi hører om ting, der kommer i problemer. Det er trist, og vi glæder os alle til, at der kommer nye tider. For mig er det dog vigtigst, at denne tvangsauktion ikke går ud over lejerne, siger borgmesteren.

Den nye ejer af Klosterparken bliver fundet på tvangsauktion i retten i Roskilde den 25. november.