¨

Danish Crown udvider i Ringsted: Ansøgninger strømmer ind

Foto: TV ØST

Danish Crown i Ringsted har fået masser af ansøgninger til 200 nye stillinger på slagteriet. Men de mangler fortsat kvalificeret arbejdskraft.

De var glade på Danish Crown-slagteriet i Ringsted, da det i juni blev offentliggjort, at 200 nye stillinger ville blive oprettet.

Og glade er de såmænd stadig, for det er lykkedes at tiltrække flere hundrede ansøgninger til de ledige jobs.

Således har flere end 450 ansøgt om at blive del af slagteriets nye nattehold, der skal muliggøre, at man i fremtiden kan øge den ugentlige produktion fra 34.000 svin til 51.000.

Det fortæller fabrikschef Jesper Frandsen til TV ØST.

- Vi er rigtig godt tilfreds. Der er endda kommet ansøgninger fra Jylland, så vi er glade for interessen, siger frabrikschefen.

Mangler faglærte

Ringsted-slagteriet har altså modtaget overvældende mange ansøgninger, men Jesper Frandsen fortæller, at man fortsat mangler erfarne og trænede ansøgere.

- Vi kunne godt have ønsket os lidt mere faglært arbejdskraft. Langt størstedelen af de medarbejdere, vi nu ansætter, er ufaglærte og skal gennem et langt oplæringsforløb. Så vi søger stadig faglært arbejdskraft blandt butiksslagtere, pølsemagere, industrislagtere eller kreaturslagtere, siger Jesper Frandsen.

Konkret mangler slagteriet fortsat cirka 20 faglærte slagtere, hvoraf de otte kan ansættes med det samme.

Ikke så nye endda

Slagteriet skal i første omgang bruge 150 nye medarbejdere til at hæve den ugentlige produktion til 45.500 svin i efteråret. Omkring nytår vil man efter planen så "gå et gear op" og slagte 51.000 svin hver uge.

Omtrent halvdelen af de 150 nye medarbejdere, er dog ikke helt så nye, påpeger Jesper Frandsen. Det er nemlig bemanding, der har været ansat på kortere, tidsbegrænsede kontrakter i foråret, og som nu konverterer dem til fastansættelser. Ifølge fabrikschefen har alle taget mod det tilbud.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App