Daginstitutioner bruger tiden på papirnusseri

Der er blevet mindre tid til børnene på Klostermarkens Børnehus i Ringsted. Der er så meget skrivebordsarbejde, at det går ud over børnene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Børnemiljøvurderinger. Læreplaner. Virksomhedsplaner. Mængden af papirarbejde i daginstitutionerne stjæler af den tid, som pædagogerne ellers skulle bruge på børnene. Det er et problem, mener forældrene.

- Jeg synes, at det er beklageligt. Jeg synes at vores børn skal have så meget opmærksomhed som muligt, så derfor skal papirarbejdet minimeres. Det er børnenes velfærd det handler om, siger Christina Kristensen, der er mor til Mie i Klostermarkens Børnehus.

Når pædagogerne skal lave mere administrativt arbejde, er der kun ét sted at tage tiden fra - børnene. Hvis børnene ikke får den nødvendige opmærksomhed, kan det få konsekvenser.

- Hvis man går ud fra, at det er den voksne, der støtter og hjælper barnet til at udvikle sig, så er der jo mindre mulighed for at udvikle sig, siger Berit Larsen, der er leder af Klostermarkens Børnehus i Ringsted.

Hos Venstre erkender man, at der er meget skrivebordsarbejde i daginstitutionerne, men også at det er nødvendigt. De efterlyser forslag om hvilket papirarbejde der er overflødigt.

- Jeg er ikke blev overdynget af konkrete forslag til, hvor i lovgivningen man kan lave nogle ændringer. Det får mig til at tro på, at når man går tingene efter i sømmene, så kan det godt være, at den enkelte institutionleder kan se at det giver mening alligevel og at der er en grund til at de laver det,  siger Karen Ellemann (V), der er medlem af Folketingets Socialudvalg.