Cyklister sendes i flere måneder ud på lang omvej under renovering af bro

Broen over Vestmotorvejen ved Østre Ringvej i Ringsted skal over flere måneder repareres og lukker derfor for cyklister og gående.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Cyklister og gående skal ud på en længere omvej, når en større renovering af broen, der fører Østre Ringvej over Vestmotorvejen ved Ringsted, inden længe går i gang.

quote Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, trafikanterne må opleve som følge af vejarbejdet

Vejdirektoratet

Det oplyser Vejdirektoratet.

Arbejdet med at renovere broen begynder den 22. juni og ventes at være færdigt i slutningen af oktober. Der vil i den periode blive spærret for lette trafikanter, som i stedet ledes ud på en omvej ad Kaserne Parkvej til Kærup Parkvej via Batteriet og stibroen over Vestmotorvejen længere mod syd.

Trafikanterne på strækningen skal også væbne sig med tålmodighed, fordi broen i perioder kun vil have et spor, ligesom hastigheden bliver sat ned til 50 kilometer i timen.

- Sikkerheden skal være i top for både arbejderne og trafikanterne. Derfor sætter vi hastigheden ned omkring vores vejarbejder og beder trafikanterne om at respektere den.

- Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, trafikanterne må opleve som følge af vejarbejdet og arbejder for at blive færdig hurtigst muligt, lyder det i en pressemeddelelse.

Forventer længere levetid for broen

Årsagen til den kommende renovering af broen skyldes alderen på fugtisolering, der har nået en levetid, hvor den ikke længere beskytter brokonstruktionen, og derfor er Vejdirektoratet nødt til at udskifte isoleringen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Vejarbejdet og omkørselsruten i Ringsted.
Vejarbejdet og omkørselsruten i Ringsted. Foto: Vejdirektoratet.

Desuden trænger autoværnet til en totaludskiftning, og i den forbindelse udføres der en forhøjelse af kantbjælkerne og en totaludskiftning af fugerne ved broenderne.

Den nye fugtisolering vil ifølge Vejdirektoratet betyde en længere levetid for broen samt bedre og mere køresikker oplevelse for trafikanterne.

Arbejdet vil foregå i dagtimerne, og Vejdirektoratet forventer med at være i slutningen af. Men broarbejder er meget afhængige af vejret, og derfor kan der være dage, hvor arbejderne ikke kan foregå.