Byskovskolens skoleleder stopper med øjeblikkelig virkning

Finn Pilgård har fratrådt sin stilling som skoleleder på Byskovskolen i Ringsted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter uoverensstemmelser mellem skoleleder Finn Pilgård og Ringsted Kommune, er skolelederen fra Byskovskolen fratrådt sin stilling med øjeblikkelig virkning.

Beslutningen blev taget torsdag efter uoverensstemmelser mellem skolelederen og kommunen.

Byskovskolen har været igennem en økonomisk udvikling, og selv om det er gået frem ad de seneste år, hvor Finn Pilgård har siddet ved roret, er de to parter nu blevet uenige om skolens fortsatte kurs.

Besked til skolens forældre

Hovedpersonen selv har kommenteret fratrædelsen i en besked på Forældreintra.

- Jeg må desværre meddele jer, at jeg stopper som skoleleder på Byskovskolen. Jeg har været i dialog med Ringsted Kommune om vilkårene for skolens ledelse, drift og udvikling, blandt andet set i lyset af den økonomiske ramme. Ringsted Kommune ønsker noget andet for skolen end jeg, skriver han blandt andet til elevernes forældre.

Lange udsigter til ny skoleleder

Ifølge en pressemeddelelse fra Ringsted Kommune er fratrædelsen en fælles beslutning.

- Ringsted Kommune og Finn Pilgård har indgået en aftale om, at Finn Pilgård fratræder sin stilling på Byskovskolen den 15. juni 2017, skriver skolelederchef i Ringsted Kommune, Jesper Ulrich.

Byskovskolen står nu uden en skoleleder op til sommerferien, og alt tyder på, at det vil vare et godt stykke ind i næste skoleår.

Ringsted Kommune forventer, at der er fundet en ny skoleleder efter nytår.

Indtil den nye skoleleder er fundet, er Martin Falkenberg Kofoed, der i dag er viceskoleleder på Dagmarskolen, konstitueret som skoleleder på Byskovskolen. Han tiltræder den 26. juni.