Byrådsmedlem anklages for trusler

bent Pedersen, som er medlem af byrådet i Ringsted, er blevet anklaget for trusler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

»Hvis du kommer forbi, så vil jeg skyde dig«. »Hvis jeg kommer på SKAT, vil jeg skyde tre medarbejdere«. »Når du kører hjem, vil jeg håbe, du bliver kørt ned«.Omtrent sådan blev en medarbejder hos SKAT ifølge politiets anklageskrift truet 17. december af Bent Pedersen, skriver DAGBLADET Ringsted.

Han er byrådsmedlem i Ringsted og indehaver af firmaet Auto Truck Aps, der for nylig blev landskendt som Slagelse Håndbolds nye sponsor og redningsmand. Selv nægter Bent Pedersen sig skyldig, selv om han vedgår, at han har haft en kontrovers med medarbejderen hos SKAT.

- Der kom en madamme fra SKAT, som kom med beskyldninger om, at vi kører en momskarrusel. Sådan en hjernedød offentligt ansat! At kæmpe med sådan nogle psykopater! udbryder han, da DAGBLADET spørger til sagen.

Bent Pedersen har tidligere været involveret i en sag om trusler, da han kom på kant med et lokalt it-firma, der skulle reparere hans computer. Den episode endte uden et retligt efterspil, men var medvirkende til, at Dansk Folkeparti i Ringsted blev sprængt. Bent Pedersen var ligesom Bo Jensen valgt for Dansk Folkeparti, men da topledelsen ikke ville
ekskludere Bent Pedersen, meldte Bo Jensen sig ud i protest.

Siden meldte Bent Pedersen sig ud af partiet, da han blev vraget som kandidat til det kommende kommunalvalg. Nu er han tiltalt for overtrædelse af straffelovens paragraf 119 stykke et, der handler om trusler mod embedsmand i funktion. Strafferammen går fra en bøde til fængsel i op til otte år.

Om sagen får konsekvenser for hans politiske fremtid afhænger af udfaldet. Først hvis et byrådsmedlem bliver dømt  eller får en bøde, skal valgbarhedsnævnet tage stilling til, om vedkommende har mistet sin valgbarhed. Det kan være tilfældet, hvis politikeren er straffet for en handling, der i almindeligt omdømme gør ham uværdig til at være medlem af kommunale og regionale råd.