Brandtomt ryddet for tidligt

Thansen og Jydsk har haft ISS ude og rydde op og suge vand efter en brand tirsdag. Det kan have skadet efterforskningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiets brandefterforsker kommer onsdag for at undersøge, om den brand, der natten til tirsdag brød ud i Jysk og thansen på Industrivej i Ringsted, var påsat.

Thansen og Jysk har dog begge haft ISS ude for at rydde op og suge vand, så skaderne kan standses. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

- Det er brandærgerligt, at de har ryddet arnestedet, inden brandefterforskeren har været der, siger leder af lokalpolitiet i Ringsted, Elo Andersen, til DAGBLADET Ringsted.

De to firmaer kan dog ikke genkende Elo Andersens udsagn om, at området skulle være spærret af med minebånd.

- Vi fik at vide, at alle beviser var sikret og er ikke stødt på noget afspærringsbånd, siger distriktschef i Jysk, Henrik Jensen, til DAGBLADET Ringsted.

Heller ikke i thansen mener man at have overtrådt nogle aftaler.

- ISS har været der i dag sammen med forsikringsselskabets taksator, men det var efter aftale med politiet, siger butikschef Torben Sørensen.

Elo Andersen kan kun henholde sig til, hvad brandberedskabet, der stod for slukningen, har sagt, men afviser ikke, at det kan være politiet, der tager fejl.

- Nogle gange går der noget galt i kommunikationen, men det er ikke noget, vi vil gøre mere ved i den her sag, siger han til DAGBLADET Ringsted.

Alt tyder stadig på, at branden var påsat, og brandefterforskeren kan godt udføre sit arbejde på trods af den utidige oprydning.