Brandfarlige indbrudstyve (Video)

To påsatte brande i Ringsted får nu politiet til at frygte, at indbrudstyve fremover vil bruge benzin og tændstikker for at slette deres spor.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En stabel beskidte tallerkener er - praktisk talt - det eneste ejeren af Elmevej 12 har tilbage. Første juledag satte ukendte gerningsmænd ild til hendes hjem i Ringsted efter først at have tømt hjemmet for værdier. Selv den ældre kvindes klaver er gået op i røg.

- Det var meget voldsomt. Flammerne stod op fra hustaget i kaskader, fortæller Leif Jespersen, der var vidne til branden fredag aften.

I dag forsøgte politiets teknikere at sikre sig spor fra det forkullede hjem. Og det var - mildt sagt - ingen nem opgave.

- Jeg er selvfølgelig chokeret over, at forbrydere ikke længere nøjes med at brænde flugtbiler af. Det er en meget kedelig tendens, siger Johnny Nilsson, der leder lokalpolitiets efterforskning af julens to påsatte brande.

Også på Skellerødvej 16 - lidt uden for Ringsted - har tyve taget skrappe midler i brug efter et indbrud. Heldigvis var huset ubeboet, da fyr-rummet blev futtet af tirsdag før jul.

- Det er en ulykkelig situation for husejerne, der ikke alene mister letomsættelige værdier, men også ting med affektionsværdi, siger efterforskningslederen.

Politiet håber, at Midtsjælland har set sin sidste ildebrand i år, men frygter det værste. Og det gør beboerne på den ellers fredelige villavej, Elmevej, også.

- Jeg synes, at det er uhyggeligt, hvis det skal til at være sådan, at tyvene ikke bare brækker sig ind, men også brænder vores huse af, siger Leif Jespersen.

Teknikerne ved endnu ikke, om gerningsmændene bag de to indbrud og de to ildspåsættelser er de samme.

[video:video_mangler:091228_brand_indbrud.flv]