¨

Børn bliver bedre i trafikken

Foto: TV ØST

Her to uger før skolestart er Rådet for Sikker Trafik endnu en gang på banen med kampagner og gode råd om børn i trafikken. Og noget tyder på, at kampagnerne virker.

Der er stadigvæk to uger til skolestart, men 6 årige Cecilie fra Ringsted er klar.

 - Jeg glæder mig glæder mig til at møde min skolelære og de andre, siger hun, mens hun stolt viser sit nye penalhus frem.

Men Cecilie ved, at der er vigtigere ting i livet end at eje det perfekte penalhus.

 - Man skal se til højre og til venstre og så én gang til, forklarer hun.

Cecilie har lært at begå sig i trafikken, og hun er heldigvis ikke den eneste. De sidste fem år er antallet af dræbte og alvorligt tilskadekomne børn mere end halveret. I 2007 kom 379 børn galt afsted, mens tallet i 2011 er faldet til 175.

 . Det er faktisk en succeshistorie, at der er så få børn der kommer til skade i trafikken, og det skyldes jo også at der er så stor fokus på det, både fra forældre, kommuner, skoler og politiet, siger pressekonsulent hos Rådet for Sikker Trafik, Søren Ørsted Pedersen.

Cecilie og hendes familie bor ved en stærkt trafikeret landevej, så tur til og fra skole kommer til at foregå i bil. Men uanset hvor man bor, er det vigtigt at træne trafik med børnene, mener Rådet for Sikker Trafik.

 - Man kan for eksempel parkere et stykke fra skolen og gå det sidste stykke sammen, mens man taler om trafikken, siger Søren Ørsted Pedersen. Han opfordrer forældre til at komme ud i trafikken med børnene allerede inden skolen går i gang. 

Du kan læse mere om, hvordan dit barn lærer at færdes i trafikken, her.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App