¨

Borgmester: Trist over massefying

Foto: TV ØST

De ansatte på Danish Crowns slageri i Ringsted kommer fra flere steder på Sjælland. Derfir rammer det bredt når slagteriet fyrer 280 ansatte.

- Det er overordentlig trist både for de mange, som fyringerne helt konkret går ud over, men også for Ringsted Kommune.

Sådan lyder de ord, som borgmester Henrik Hvidesten (V) sætter på meddelelsen fra Danish Crown om, at man fyrer 280 ansatte på slagteriet i Ringsted. Det skriver Dagbladet Ringsted.

Borgmesteren mener, at årsagen til fyringerne skal findes i et konstant og generelt problem i Danmark:

- Vi har ikke tilstrækkeligt gode rammevilkår til at opretholde en produktion af denne type. Christiansborg må kigge på disse rammevilkår, og det her er et klokkeklart eksempel på, at de nuværende forhold koster arbejdspladser. Primærproduktionen flyttes væk fra Danmark, og det må vi have en løbende debat om.

- Rammevilkårene er noget, jeg har fokus på - det er noget kommunen har fokus på, og dét bør Christiansborg også have, understreger Henrik Hvidesten overfor avisen.

Fyringerne ændrer ikke noget ved Ringsted Kommunes erhvervspolitik, som netop er under fornyelse i øjeblikket, mener borgmesteren:

- Vi vil stadig satse på såvel at tiltrække nye virksomheder som på at udvikle de eksisterende. Heldigvis er der mange gode eksempler på ting, der lykkes, men dagens fyringer trækker i den forkerte retning.

- Fyringerne rammer ikke kun her i Ringsted. De trækker tråde ud til hele regionen, og jeg har for eksempel lige talt med borgmesteren fra Guldborgsund Kommune. Han er også ked af det, for en række af de ansatte på Danish Crown i Ringsted bor dér, betoner Henrik Hvidesten.

Viceborgmester og gruppeformand Sadik Zeki Topcu (S) siger:

- Det er altid beklageligt, når nogen mister deres job. Men det er endnu mere beklageligt, når der sker massefyringer.

- Virksomheden kan have sine begrundelser herfor. Men det er vigtigt, at der tænkes på de mange fyrede medarbejdere, så de hurtigst muligt kommer i beskæftigelse.

- Jeg håber at virksomheden i samarbejde med jobcentrene har fokus på enten at give efteruddannelse til de fyrede medarbejdere eller finde nye jobs til dem.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App