Borgmester til regionen: - Hvorfor sparer I på lægevagten?

Lægevagten i Ringsted er ikke længere fast bemandet. Ringsteds borgmester afkræver svar fra regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ringsted er i oprør, fordi den faste bemanding af lægevagten på Knud Lavard Centret er blevet fjernet 1. juli. Tidligere har en læge taget telefonen i lægevagten mellem 16 og 18 og derefter taget imod patienter frem til kl. 21. Men nu venter lægen i stedet med at komme, til der er samlet flere patienter sammen. 

Og det er ikke godt nok, mener Ringsteds borgmester, Henrik Hvidesten (V).

- Det kommer for os som en tyv om natten. Det er en beslutning, vi ikke har hørt om, før den kommer i dagspressen, og det er vi overraskede over, siger borgmesteren. 

Beslutningen om at ændre i åbningstiden hos lægevagten i Ringsted kan betyde, at flere syge skal til Roskilde, Slagelse og Køge.

Kræver svar

- Jeg har i dag skrevet til regionsrådsformanden for at få svar på, hvad det er for en beslutning, de har truffet og på hvilken baggrund. Jeg har også været i kontakt med flere regionsrådsmedlemmer for at få svar på mine spørgsmål og for at få beslutningen rullet tilbage, siger Henrik Hvidesten. 

Borgere har oprettet en facebookgruppe, der protesterer mod ændringen, som fra de praktiserende lægers side bliver forklaret som effektiviseringer på grund af lægemangel. 

- Det er en vagttype, der ikke findes mere. Det er for luksuriøst at have en lægevagt siddende og vente på, at patienterne kommer, siger Ulrik Hesislev, som er formand for Praktiserende Lægers Organisation i Region Sjælland, til Dagbladet.