Borgere får ikke hentet affald til tiden

Store problemer med indfasningen af nyt affaldssystem i Ringsted Kommune for nu kommunen til at indføre nødregler på området.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De har haft en måned til at finde ud af det - men affaldsindsamlingen for borgerne i Ringsted Kommune går alt andet end som smurt.

Det beklager Ringsted Kommune i en pressemeddelelse.

Kommunen skiftede i løbet af foråret til et nyt affaldssystem, der blandt andet skulle gøre det lettere at sortere affaldet bedre. Selve processen med at udskifte skraldespandene til nye modeller er gået helt efter planen, men affaldsindsamlingen fra de nye affaldsstativer driller.

Skraldemændene kan nemlig ikke nå det, som de plejer, med det nye system – og det betyder, at affaldet ikke er blevet hentet som aftalt. Især familier, der skulle have tømt affald hver uge, er hårdt ramt.

Problemerne fortsætter

Ringsted Kommunes tekniske forvaltning beklager de problemer, som affaldssystemet giver for borgerne.

- Både vi og renovatøren er selvfølgelig kede af, at vi ikke kan hente affaldet til tiden. Det er et irritationsmoment for de borgere det går ud over – ikke mindst her i sommervarmen, siger miljømedarbejder Torben Strøyer Jensen i pressemeddelelsen.

Kommunen understreger dog, at borgerne er nødt til at finde sig i indkøringsproblemer i hvert fald indtil slutningen af august måned.

Hvis det giver problemer for borgerne i kommunen, så kan de putte deres overskydende affald i en klar plastsæk, som de kan sætte ved siden af affaldsstativet. Skraldemanden skal nok tage det med, når han kommer, forsikrer kommunen.