Borger vinder sag om kloakering

En langvarig strid mellem Ringsted Kommune og ejeren af en ejendom i Ortved er blevet afgjort. Natur- og Miljøklagenævnet ophæver en ekspropriation, byrådet gennemtvang.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Det skriver DAGBLADET Ringsted.

Uenighed om kloakering

Uenigheden udspringer af kommunens store plan for kloakering i det åbne land. For at pumpe kloakvandet fra landet til renseanlæggene, skal der installeres små pumpestationer ved de enkelte huse. Men selvom pumpen etableres inde på borgerens grund, har han ansvaret for kloakledningen fra pumpen ud til vejen.

- Men det er en mærkelig juridisk konstruktion. Jeg kan ikke se, man kan have pligt til at holde noget ved lige, man ikke kan komme til, siger Flemming Sørensen, der derfor afviste at få installeret pumpen.

 

Natur- og Miljøklagenævnet ophæver ekspropriationen

 

Det fik i januar 2008 byrådet til at vedtage en ekspropriation, men nu - fire og et halvt år efter - har Natur- og Miljøklagenævnet ophævet ekspropriationen.

Nævnet har dog ikke taget stilling til det principielle spørgsmål om ansvaret for vedligeholdelsen af ledningen. Ekspropriationen er ophævet, fordi det ikke fremgik af kommunens spildevandsplan fra 2005, at Flemming Sørensens ejendom skulle kloakeres. Dermed havde han ikke mulighed for at gøre indsigelse.

Direktør for Ringsted Forsyning Janne Nyholm Hansen forklarer til DAGBLADET Ringsted, at grundejerne altid har ansvaret for ledninger på deres egen grund, og at de selv kan vælge, om de vil have minipumpestationen monteret ude ved vejen eller inde på grunden. Typisk vælger man det sidste, fordi det kan være smart at montere pumpen der, hvor der før var en brønd eller septiktank - men det ændrer ikke på, at man har ansvaret for ledningen ud til vejen.

 


Nyhedsoverblik