¨

Bilister fik tilbudt falsk guld

Foto: TV ØST

Politiet fik i går tre henvendelser fra borgere, der blev tilbudt falske guldsmykker ved til- og frakørsler på Sydmotorvejen og Vestmotorvejen. Det lykkedes dog ikke politiet at finde sælgerne.

Det ligner guld, men det, bilisterne fik tilbudt på til- og frakørsler på de to motorveje i går, er uden tvivl ikke rigtig guld.

Det fortæller kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

- Det plejer at være falsk guld. Det, jeg selv har set i tidens løb, ligner mest sådan nogle messingagtige tingester - det plejer at være ringe, fortæller han.

Sælgere på spil mindst to steder
Første henvendelse i går kom ved 13.30-tiden, da en bilist var blevet tilbudt "guld" ved Lellinge-tilkørslen på Sydmotorvejen. Politiet beskriver i sin døgnrapport sælgerne som sigøjnerlignende.

En time efter var den gal igen. Denne gang var sælgerne på spil ved til- og frakørsler ved Ringsted Øst på Vestmotorvejen.

Den sidste bilist fortalte politiet, at sælgerne stod ved to mørke biler med tyske nummerplader. Og det er netop godt at fortælle den slags detaljer, hvis man ser de her sælgere:

- Ring med det samme og fortæl gerne registreringsnummer, bilmærke og farve. Det er jo det mest iøjnefaldende for os, når vi skal ud at lede efter de her personer, fortæller Martin Bjerregaard.

Falske guldsælgere ofte på spil
Det sker jævnligt, at politiet får henvendelser om den her slags sælgere. Sidst det skete for Midt- og Vestsjællands Politi var i juni.

- Vi gaflede en sælger i Køge, som havde 18 falske guldringe og en guldhalskæde, fortæller Matin Bjerregaard.

Et par dage tidligere havde en 37-årig mand fra Rumænien forsøgt at sælge falske guldringe ved Karlslunde rasteplads på Køge Bugt Motorvejen.

Overtrædelse af lov
I begge tilfælde blev sælgerne sigtet efter Nærringsloven, som siger, at man ikke må sælge varer uden et fast forretningssted. Loven er til for at beskytte forbrugeren i tilfælde af, at man vil klage over varen, da der så skal være et sted at henvende sig.

Det er sjældent at politiet får tre henvendelser om de samme sælgere på en dag. Det lykkedes dog ikke at finde frem til smykkesælgerne i går.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App