Betjent fra Ringsted stjal ikke færdselsbøder

Retten i Roskilde frifinder erfaren politimand for at tilegne sig bøder betalt af udenlandske bilister.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

En politimand fra Ringsted, ansat ved Midt- og Vestsjællands Politi, er onsdag blevet frifundet for en tiltale om, at han skulle have lagt flere udenlandske bilisters bødepenge i egne lommer. 

Der er nemlig ikke tilstrækkeligt bevis for, at den 55-årige mand skal have begået underslæb eller misbrugt sin magt, fastslår Retten i Roskilde.

I flere tilfælde skulle betjenten have neglet bøder til bilister fra Bulgarien, Italien, Polen og Tyskland, har anklagemyndigheden påstået.

Bilisterne blev blandt andet standset på motorvejen ved Køge nær Borup og på Sydmotorvejen.

Anklagen gik ud på, at bøder i seks tilfælde røg i hans egne lommer - i alt 13.000 kroner.

Desuden skulle han to gange have undladt at give bøder til bilister, han havde stoppet.

Men domsmandsretten er altså ikke blevet overbevist.

Det kan nemlig ikke udelukkes, at pengene forsvandt "på anden vis" - eller at den 55-årige uden vilje til at berige sig har håndteret pengene på en måde, så de ikke nåede frem til rette sted på politistationen i Roskilde.

Anden sag på kort tid

Rettens konklusion bygger blandt andet på oplysninger om, hvordan politikredsen i andre tilfælde har håndteret kontante bødebeløb.

Også når det gælder to bilister, der stod til, men altså ikke fik en bøde på stedet, er der sket frifindelse.

Det skyldes, at det ikke er blevet bevist, at politimanden udviste en grov pligtforsømmelse.

Det er anden gang inden for kort tid, at en færdselsbetjent stilles for retten for at have stjålet udenlandske bilisters bøder.

I den anden sag - fra Næstved - var beviset derimod godt nok. Her var resultatet fængsel i tre måneder, som blev gjort betinget af udførelsen af 80 timers samfundstjeneste.

Arbejdsnarkoman

I sagen fra Roskilde har den 55-årige beskrevet sig selv som arbejdsnarkoman. Han har holdt meget af sit job og havde god orden i sin private økonomi.

- Jeg blev anholdt foran mine kolleger, og hele min verden brød sammen. Den dag blev mit liv fuldstændig ødelagt, har han sagt i retten.

Statsadvokaten i København har nu to uger til at overveje, om dommen skal ankes til landsretten.