Bedragerisigtet servicechef for retten i april

Tidligere servicechef snød Ringsted Kommune for syv millioner kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En tidligere servicechef i Ringsted Kommune, som sammen med sine to sønner og en veninde er sigtet for at have snydt kommunen for syv millioner kroner, skal første gang for retten den 19. april næste år. Det skriver DAGBLADET Ringsted. 

I alt er der afsat 20 dage i Retten i Roskilde til at behandle sagen.

- Indtil videre har de alle sammen nægtet at udtale sig, og vi har fået at vide, at det er årsagen til, at Retten har valgt at afsætte så mange dage. Der skal være tid til at behandle sagen ordentligt, siger Mogens Halby, der er løn- og personalechef i Ringsted Kommune, til DAGBLADET Ringsted. 

Det er netop kommet frem, at servicechefen også kan være skyld i, at Ringsted Kommune i november sidste år måtte betale 148.700 kroner i erstatning til fem sygeplejersker. Sygeplejerskerne var alle ansat som vikarer under den fyrede servicechef, hvor de fra dag til dag blev sendt rundt i hjemmeplejen, hvor der var behov for hjælp. Det var dog en klar overskridelse af den overenskomst, som kommunen havde indgået med Dansk Sygeplejeråd Kreds Sjælland, skriver DAGBLADET Ringsted.
 
Dansk Sygeplejeråd betegner betragter sagen som "en meget grov overtrædelse af tjenestetidsplanen" og "ikke noget, vi normalt ser".

Ringsted Kommune betalte 25.000 kroner i bod til Dansk Sygeplejeråd og erstatninger på i alt 123.700 kroner til de fem sygeplejersker.

Ritzau