¨

Banedanmark vil se på borger-linjeføring i Ringsted

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 5

Mere end 200 borgere var torsdag aften samlet til borgermøde i Ringsted om ny jernbanelinje gennem Ringsted by.

Mere end 200 borgere, en repræsentant fra Banedanmark samt politiske transportordførere og andre medlemmer af Folketinget med interesse for området var torsdag aften samlet i Ringsted til borgermøde om den nye jernbaneudfletning, der under alle omstændigheder skal etableres i byen.

På mødet blev to løsninger præsenteret: Banedanmarks forslag, som er den vestlige løsning, som ligger tæt på bebyggelse - og den østlige, som ligger udenfor byen, som Ringsted-borgerne ønsker.

- Det var et rigtigt godt møde, hvor debatten var saglig. Banedanmark vil nu undersøge den østlige mulighed til bunds, og det er positivt, lyder det fra Svend-Erik Jakobsen, tidligere viceborgmester (A) i kommunen og medarrangør af borgermødet.

Han oplyser, at alle de tilstedeværende politikere tilkendegav, at de ser positivt på den østlige løsning.

- De fleste af politikerne gav udtryk for efter mødet, at de vil se positivt på Ringsted-borgernes løsning, men at de vil afvente Banedanmarks undersøgelser af den østlige placering, fortæller han.

Mange partier repræsenteret

Fra Banedanmark var Områdechef Martin Munk Hansen mødt, mens folketingets repræsentanter var Louise Schack Elholm (V), Ole Hækkerup (A), Kim Christiansen (O), Trine P. Mach (F), Andreas Steenberg (B), Villum Christensen (LA), Henning Hyllested (Ø) samt Brian Mikkelsen (C).

Se indslag fra borgermødet i Ringsted torsdag aften herunder:

02:44 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App