¨

Banedanmark planter to nye træer for hvert fældet træ langs ny jernbane

Langs Ringstedbanen ind til København vil Banedanmark plante dobbelt så meget skov, som de har måtte fælde til fordel for den nye jernbane. Foto: Bjarke Ørsted - Banedanmark

De mange hektar skov, som Banedanmark fældede inden byggeriet af jernbanen mellem Ringsted og København, skal nu plantes igen.

Mange træer har måttet lade livet, da man byggede den nye højhastighedsbane mellem Ringsted og København.

Helt præcist gik 57 hektar fredskov til, før togene kunne køre på strækningen over Køge Nord Station, der blev indviet 31. maj i år.

Nu er Banedanmark ude og plante dobbelt så meget skov, som de fældede dengang. Målet er at plante 115 hektar ny skov. Det skriver Banedanmark i en pressemeddelelse.

- Lige nu er vi godt i gang med at fordoble det skovareal, vi fældede for at skabe plads til den nye bane mellem København og Ringsted, udtaler Jette Aagaard, som er projektdirektør i Banedanmark,  i pressemeddelelsen.

- Vi er stolte af, at vi på den måde er med til at gøre Danmark grønnere med de 115 hektar ny skov, som vi planter i flere af de kommuner, som banen kører gennem, samt i en række statsskove rundt omkring i landet, tilføjer hun.

Ringsted får 22 hektar ny skov

Flere kommuner har sagt ja tak til at modtage nye grønne skovområder på Banedanmarks regning.

I Ringsted Kommune betyder det, at der skal plantes 22 hektar med ny skov langs jernbanen. De nye skove skal erstatte de træer, der blev fældet til fordel for den nye jernbane mellem Ringsted og København.  

I alt har de fire kommuner, Ringsted, Ishøj, Brøndby og Høje Taastrup, indgået samarbejde med Banedanmark, som samlet set har modtaget 60 hektar ny skov langs banen. Det svarer godt og vel til det samlede skovareal på 57 hektar, der i sin tid blev fældet.

Her planter Banedanmark ny erstatningsskov

  • Brøndby Kommune får to hektar
  • Høje Taastrup Kommune får 10 hektar
  • Ishøj Kommune får 26 hektar
  • Ringsted Kommune får 22 hektar
  • Naturstyrelsen har plantet 55 hektar statsskov på Banedanmarks regning rundt omkring i landet

 

Kilde: Banedanmark

Se mere

Desuden har Miljøstyrelsen rejst yderligere 55 hektar skov, som placeres rundt om i statsskovene i landet, hvilket også betales af Banedanmark.  

I alt har Banedanmark finansieret 115 hektar erstatningsskov i forbindelse med byggeriet af den nye bane mellem København og Ringsted.

Se Ringstedbanen oppefra i videoen herunder.

00:35

Video: Bjarke Ørsted - Banedanmark. Foto: Bjarke Ørsted/Banedanmark

Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App