BaneDanmark indvier kontor med 11,5 meter langt romkugletog

BaneDanmark indvier senere i dag et nyt kontor i Ringsted, og den slags begivenhed kræver 79 kilo kage leveret af eleverne fra ZBC i Ringsted.

De gæster der senere i dag kommer for at indvie BaneDanmarks nye kontor i Ringsted, kommer helt sikkert ikke til at gå sukkerkolde. Det skal eleverne fra konditorskolen på ZBC i Ringsted nok sørge for. 

For at fejre det nye kontor, som kommer til at huse cirka 340 medarbejdere, skal der nemlig bruges intet mindre end 79 kilo kage. 

quote Vi har mange specialkager, men det her oplever vi kun én gang

Celina Kjeldsgård, bagermester, ZBC, Ringsted

Den kæmpe kage er lavet af romkugle, og er selvfølgelig udformet som et tog. Det er eleverne fra ZBCs i Ringsted skolepraktikhold, der står for togbyggeriet, og der er en helt klar køreplan for byggeriet. 

- Du gør kagen klæ i æltekarret, og så tilføjer du dine andre ingredienser, men det er anderledes end derhjemme, fordi det er i så store mængder, siger Ida Thorup, der er konditorelev på ZBC. 

Og det er nogle helt andre mængder, end hjemme på køkkenbordet, for foruden 40 kilo wienerbrød, skal der bruges 1 kilo hindbærmarmelade, 7 kilo romessens, 3 kilo kakao og intet mindre end 28 kilo marcipan, for at lave det 11,5 meter lange tog i romkugledej.

Artiklen fortsætter under billedet.

Der skal i øvrigt 40 kilo wienerbrød, et kilo hindbærmarmelade, syv kilo romessens, tre kilo kakao og 28 kilo marcipan til for at lave det 11,5 meter lange romkugletog.
Der skal i øvrigt 40 kilo wienerbrød, et kilo hindbærmarmelade, syv kilo romessens, tre kilo kakao og 28 kilo marcipan til for at lave det 11,5 meter lange romkugletog. Foto: Toke Sloth Grøndal - TV2 ØST

Specialopgave

Romkugletoget består af 49 togvogne, et lokomotiv og en masse passagerer, og selvom det ikke typisk er den slags opgaver, der dumper ned på bagepladen, så er det en smal sag, når man er konditorelev. 

- Vi har mange specialkager,  men det her oplever vi kun én gang, siger Celina Kjeldsgård, der er bagermester på ZBC i Ringsted.  

Romkugletog kage

Forberedelserne til romkuglekagen begyndte i sidste uge, og det meste har kørt på skinner lige siden. Selvom eleverne måske er ved at være en smule trætte af romkugler, så er de glade for opgaven. 

- Det er vildt at være med til sådan et stort projekt, for det får man ikke lov til at opleve ofte, siger Zoe Lund, der er konditorelev på ZBC.

Det er transportminister Benny Engelbrecht (S), der skal indvie BaneDanmarks nye kontorbygning i Ringsted, og i stedet for at klippe den klassiske røde snor, vil transportministeren markere åbningen ved at skære et stykke af den kæmpe romkuglekage. 

Der skal i øvrigt 40 kilo wienerbrød, et kilo hindbærmarmelade, syv kilo romessens, tre kilo kakao og 28 kilo marcipan til for at lave det 11,5 meter lange romkugletog.