Banearbejde støjer for meget

Nye målinger som Banedanmark har foretaget i forbindelse med arbejdet med sporudvidelsen ved Ringsted Station viser, at grænsen for hvor meget de må støje, når de vibrerer de 16 meter høje jernplader ned i skrænten, på tidspunkter er blevet overskredet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det har overrasket os, hvor meget det larmer, og det er selvfølgelig ikke noget, vi er stolte af, siger byggeleder Bent
Frederiksen.

Det er også kommet bag på Banedanmark, at jorden på skrænten er så svær at arbejde i, som den er. Kridtlag og store sten betyder nogle dage, at de s tore vibratorer må banke hårdere og i længere tid for at få jernpladerne ned i jorden, og det kan ifølge Bent Frederiksen også være medvirkende til, at man har overtrådt støjgrænsen. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

- Vi har undersøgt jordforholdene, før vi gik i gang, men vi kan ikke se, hvad der ligger mellem prøverne, og hvis vi skulle være 100 procent sikre på, hvad jorden gemmer, så ville det blive så dyrt, at vi ikke kunne lave selve sporudvidelsen bagefter, siger han, men understreger, at han godt er klar over, at naboerne ikke kan bruge det til noget, de dage, hvor støjgrænsen er blevet overskredet. Han oplyser, at man nu vil forsøge at sprede de tre store kraner over et større stykke af skrænten, så støjen bliver mere fordelt.

Larmen er også kommet bag på projektleder hos Banedanmark Jens Peter Storck, og han siger til DAGBLADET.

- Vi har faktisk valgt den blideste metode, og vi kan ikke gøre så meget ved, at vi til tider kommer til at overskride
grænsen, siger han og fortæller, at Ringsted Kommune er underrettet om sagen.

En af de naboer, der har været rigtig bekymret for støjen, er den nybagte mor Helle Vilsner, som ikke bryder sig om at lægge sin seks måneder gamle søn til at sove uden for.