¨

Bager reklamerer for brandvæsen

Foto: TV ØST

Det er svært for regionens brandvæsener at skaffe deltidsbrandmænd. I Ringsted forsøger de sig med anderledes metoder for at hverve medlemmer. De reklamerer i bageriet.

Regionens brandvæsener har vanskeligt ved at hverve medlemmer. Beredskabsforbundet vurderer, at der mangler mindst 30 deltidsbrandmænd i vores region. I Ringsted har brandvæsenet taget helt nye metoder i brug for at lokke potentielle brandmænd til.

Hvervekampagne i bageriet

Når man køber brød og kager hos Munkegårdens Bageri, kan man samtidig blive informeret om, hvordan man kan melde sig som brandmænd. Her er telefonnummeret til Ringsted Brandvæsen at finde på poser og bannere.

- Det er vigtigt, og vi vil gerne gøre en forskel. Derfor giver vi alle kunder en pose med telefonnummer til Ringsted Brandvæsen. Vi har også lavet kager, hvor der står ’Bliv brandmand’, siger Jytte Sørensen, ejer af Munkegårdens Bageri i Ringsted.

I dag tog Ringsted Brandvæsen opstilling i butikken for at hverve medlemmer. Der er mulighed for at møde dem i bagerbutikken på udvalgte tidspunkter i de næste 14 dage.

- Vi skal kunne skabe sikkerhed i Ringsted Kommune døgnets 24 timer, alle årets dage. Det er både i hverdagen, i arbejdstiden og også i nattetimerne. Derfor er det vigtigt, vi har nok folk, siger Michael Lohse, som er beredskabsinspektør i Ringsted Brandvæsen.

Hvis du vil være deltidsbrandmand i Ringsted kan du ringe til brandvæsenet på telefon 5762 6500.

02:15 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App