Bæverrotte indfanget i Ringsted

En blanding mellem en bæver og en rotte på cirka 10 kg er netop blevet indfanget i Ringsted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bæverrotten blev tidligere på dagen indfanget i Ringstedområdet. Det var Karina Nygaard, der spottede dyret gå rundt i en vejrabat tæt ved sit hus.

- Jeg var på vej hjem med min datter omkring middagstid, og så kunne jeg så, at en masse stod og kiggede på noget nede ved min indkørsel. Jeg tænkte først, at det var en kat, der var blevet kørt over, men så så jeg dyret. Og sådan en havde jeg godt nok aldrig set før, siger Karina Nygaard fra Ringsted til TV ØST.

Bæverrotten går også under navnet sumpbæver, og stammer oprindeligt fra Sydamerika, og de lever ikke naturligt i Danmark, hvor klimaet er for koldt til, at bæverrotten kan overleve. Karina Nygaard troede først, at det var en bæver, der rendt rundt i vejrabatten.

- Det var egentlig en meget surrealistisk oplevelse. Den lignede en bæver, men den havde ikke en flad hale, ligesom bævere har. Og så var den ret stor, siger Karina Nygaard. 

Sendt til dyreinternat

Karina Nygaard fik i fællesskab med naboerne indfanget kræet, som først blev kørt til dyreinternatet i Roskilde. Her vidste de ikke, hvad de skulle gøre med dyret.  Derefter blev bæverrotten sendt til et vildtplejecenter i Roskilde.

- Jeg har ringet til et internat for at få dem til at hente ham. Han hører i hvert fald ikke til her på vildtplejecentret. Han virker overraskende tam, så jeg tror, at han er kommet fra et hjem, men jeg har aldrig stødt på sådan en før, så jeg kan ikke helt forestille mig, hvem der kunne finde på at have sådan en som kæledyr, siger Birgit Andersen, der bestyrer vildtplejecentret Lille Valby i Roskilde.