¨

Babyboom: Udvalgsformand lover flere vuggestuepladser til næste år

Foto: Colourbox

I Ringsted Kommune er der flere småbørn under tre år, der starter i børnehaven på grund af pladsmangel. Nu lover udvalgsformand nye vuggestuepladser.

I Ringsted Kommune mangler der ikke småbørn, og det kommer der heller ikke til de næste par år. 

Det skaber større efterspørgsel på de i forvejen trængte vuggestuepladser.

Allerede nu er der flere vuggestuebørn, der kommer tidligere i børnehave i Ringsted Kommune. Ifølge BUPL’s lokale afdeling melder flere pædagoger, at der er rigtig mange af de helt små i daginstitutionerne.

- Vi har en politik, der generelt hedder to år og ti måneder, før et barn kan komme i børnehave. Det er der, vi har besluttet, vi har skillelinjen, så det har jeg også en klar forventning om, at man styrer efter, siger Klaus Hansen (V), der er formand for Børne- og Undervisningsudvalget.

I Børne- og ungdomspædagogernes landsforening har man længe kritiseret udviklingen med børn, der starter tidligere i børnehave. Børnehavealderen har i Ringsted i mange år været to år og ti måneder.

- Det er er rigtigt, at det er da en problematik, at børnene er små. Men hvis vi skal hæve børnehavealderen, kommer det til at koste rigtig mange penge, og de penge kan jeg ikke lige se, hvor vi skal kunne finde henne, siger Mette Ahm-Petersen (S), der er næstformand i Børne- og Undervisningsudvalget.

Vi arbejder ud fra, at vi i hvert fald skal kunne tilbyde 50 nye pladser

Klaus Hansen (V), formand for Børne- og Undervisningsudvalget.

Babyboom lægger pres på vuggestuepladser

Børnetallet i Ringsted Kommune stiger markant i disse år.

Siden sommeren 2017 er antallet af 0-2-årige børn steget markant, som følger af flere født børn i kommunen eller tilflyttere med helt små børn. I juli 2017 var der 1.032 0-2-årige i Ringsted Kommune, hvor der nu er 1.109.

- Vi oplever en voldsom stigning i børnetallet, og det er som udgangspunkt rigtig dejligt, men det udfordrer os naturligvis også i forhold til, at vi har det fornødne antal pladser. Vi har så sent som mandag aften på udvalgsmødet nikket til, at der bliver foretaget ombygning i to af vores institutioner netop af hensyn til, at der skal kunne håndteres flere vuggestuebørn, siger Klaus Hansen.

Ifølge ham gør udvalget, hvad de kan for at løse kapacitetsudfordringerne på den korte bane.

- Vi har også lige taget en vuggestueafdeling i brug på en af de institutioner, vi ellers tidligere har lukket ned, hvor der er plads til 20 vuggestuebørn.

50 nye vuggestuepladser til 2019

Hvor mange nye pladser kommer der fra næste år?

- Vi arbejder ud fra, at vi i hvert fald skal kunne tilbyde 50 nye pladser. Vi har også drøftet, hvordan vi skal leve op til vores pasningsgaranti i forhold til at sikre, at familierne får pladser så tæt på deres bolig som muligt. Vi lægger os i selen for at gøre det så godt, som vi overhovedet kan, siger udvalgsformand Klaus Hansen.

Det ser ud til, at det kan løse vores udfordring på den korte bane, men vi forventer ikke, det er nok

Klaus Hansen (V), formand for Børne- og Undervisningsudvalget.

Er det nok med de nye pladser, der kommer til næste år?

- Det ser ud til, at det kan løse vores udfordring på den korte bane, men vi forventer ikke, det er nok. Vi forventer, at vi skal tilbyde flere pladser, når vi kigger et par år frem i tiden. Men det vil vi ikke kunne håndtere inden for de eksisterende institutioner. Så snakker vi eventuel bygning af en helt ny institution. Det var faktisk også en del af vores budgetaftale for vores kommende år, at det er noget, vi skal have kigget på i løbet af 2019. Hvis den linje, vi ser nu, fortsætter, får vi behov for yderligere institutionspladser.

Er det behov der ikke allerede nu?

- Vi kan leve op til pasningsgarantien. Det kan vi imødekomme, og det kan vi i særdeleshed også med de nye pladser, vi etablerer nu her. Men på den lange plan kigger vi på at etablere yderlige pladser, end det vi allerede er i gang med nu, siger Klaus Hansen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App