Asti på 10 uger hjalp med at afsløre dieseltyve

En hundehvalp fra Ringsted var natten til mandag medvirkende til at politiet kunne anholde to dieseltyve.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kan en hundehvalp på 10 uger være med til at opklare et dieseltyveri?

Det kunne Asti i hvert fald.

Hun bor hos parret Kenneth Lind og Bettina Lind Svendsen på Kværkebyvej lidt udenfor Ringsted, og klokken var et godt stykke over midnat, da Asti vækkede parret.

quote Vi tændte udendørslyset, og så kunne vi se, at bilen bakkede om hjørnet. Min kone så også en mand, og så tænkte vi, at vi nok hellere måtte ringe til politiet

Kenneth Lind

- Sådan en lille hundehvalp skal jo op om natten. Min kone stod op med den og gik ud i haven. Da den så stod og drak lidt, opdagede hun en hvid Audi, der holdt i rabatten, og det syntes hun var lidt underligt, fortæller Kenneth Lind til TV ØST.

Blev taget med bukserne nede

Han blev herefter vækket af Bettina, som sagde, at noget var galt. De så en underlig adfærd omkring Kenneths lastbil.

- Vi tændte udendørslyset, og så kunne vi se, at bilen bakkede om hjørnet. Min kone så også en mand, og så tænkte vi, at vi nok hellere måtte ringe til politiet, for min lastbil stod parkeret der, hvor de kørte hen, siger Kenneth Lind.

Artiklen fortsætter under billedet.

Asti er 10 uger gammel. Parret Kenneth og Bettina Lind har også en 9 år gammel hund, Chivas. 
Asti er 10 uger gammel. Parret Kenneth og Bettina Lind har også en 9 år gammel hund, Chivas. 
Foto: Privatfoto

Og der var noget om snakken. For da politiet kom, var der ingen tvivl om, hvad der foregik.

- Politiet kom efter cirka 20 minutter fra to sider med fuld blæs på, og man kan jo godt sige, at de snuppede tyvene med bukserne nede. De var i gang med at stjæle diesel fra lastbilen, fortæller Kenneth Lind.

Skal betale bøde

Hos Midt- og Vestsjællands Politi bekræfter kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard, at der klokken 00.42 indløb en anmeldelse om mistænkelig adfærd på adressen.

Men at det var en hundehvalp, der fik beboerne op, blev han først bekendt med, da Dagbladet Ringsted bragte historien.

- Jeg vidste godt, der var en anmeldelse. Men at det var fordi, nogen var oppe med en hundehvalp, det vidste jeg ikke, siger Martin Bjerregaard.

Tyvene viste sig, at være to rumænere på 28 og 36 år, som ifølge Martin Bjerregaard vil få deres sag behandlet først som en straffesag og herefter i Udlændingestyrelsen.

- Det viste sig, at de havde en del valuta på sig af forskellig art, så de kan se frem til et bødeforlæg, som vi forventer, de betaler med noget af det. Og så kan de se frem til en straffesag og herefter skal deres sag for Udlændingestyrelsen, der skal tage stilling til, om de skal udvises, siger Martin Bjerregaard til TV ØST.

Sov i sengen

På Kværkebyvej er der nu en hundehvalp, der har det lidt ekstra godt efter nattens hændelser.

- Asti blev klappet lidt ekstra, og hun fik også lov til at sove oppe i sengen i nat, fortæller Kenneth Lind.

- Hun fik godt nok lige nogle ekstra godbidder her til morgen, siger Bettina Lind Svendsen.

Om Astis næse for tyveknægte vil hjælpe politiet igen må tiden vise. Men måske er hun godt på vej til at kunne lure ekstra tricks af.

- Det er lidt sjovt, men vi har lige meldt hende til lydighedstræning hos Ringsted Politihundeforening, så nu må hun være foran på point der, siger Kenneth Lind.

Asti er af racen Douge de Bordeaux. Det er den samme hund, som man måske kender fra filmen ”Turner og Hund”.