¨

Asfaltkassen i Ringsted er lammet

Foto: TV ØST

Bogstaveligt talt må Ringsted Kommune suge på asfaltlappen længe endnu. Vejvedligeholdelsen halter konstant bag med et stort efterslæb til følge.

Hvis budgettet for vedligeholdelse af vejene forbliver på de nuværende 4,1 millioner kroner vil det medføre, at efterslæbet bliver større og større år for år. Om 15 år vil det i så fald koste hele 150 millioner kroner at få det efterslæb aflivet, skriver DAGBLADET Ringsted

To hårde vintre i træk og generelle besparelser har drænet kassen. Det frustrerende for politikerne er, at løsningen ligger lige for: Hvis kommunen tegner en kontrakt for flere år med en vejentreprenør, kan efterslæbet fjernes her og nu, og vejnettet vil blive bedre vedligeholdt, så længe kontrakten løber.

Problemet er bare, at det vil koste en tillægsbevilling på 24 millioner kroner i år.

- En kontrakt med en vejentreprenør er en rigtig god ide. Vi kunne få 25 procent mere asfalt for pengene, men vi har ikke råd til investeringen. Det er møgirriterende, men vi er i bund. Vi har kun de penge, vi har, siger Svend-Erik Jakobsen (S), formand for Klima- og Miljøudvalget til DAGBLADET Ringsted.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App