¨

To år i stalking-helvede: Familie forfulgt af datterens ekskæreste

21-årige Ann-Sofie er i over to år blevet udsat for psykisk vold af sin eks.

I ny TV 2-dokumentar fortæller en mor og datter om, hvordan de i to år blev chikaneret af datterens ekskæreste. Nu efterspørger de politisk handling.

I sommeren 2016 indledte 21-årige Ann-Sofie Bjørk fra Ringsted et forhold til en fyr.

Og da hun introducerede sin nye kæreste for sin mor, ringede alarmklokkerne med det samme.

- Jeg tænkte ret hurtigt, at han ikke var noget for Ann-Sofie, men man skal jo ikke fortælle sin 19-årige datter, hvem hun skal omgås med, fortæller Bitten Bjørk.

Han griner af os, af politiet og af rettens dom

Bitten Bjørk

Kæresten var nogle år ældre og virkede på Ann-Sofie til at have styr på sit liv. Han havde fast arbejde, forskellige kørekort og ejede et hus, som han var i gang med at renovere. En forårsflirt udviklede sig derfor til et seriøst forhold henover sommeren 2016.

Men efter at hun for alvor lærte sin daværende kæreste at kende, opdagede hun nogle mørke sider af ham.

Kort tid inde i forholdet gik det op for den Ann-Sofie Bjørk, at kæresten havde et stort behov for at kontrollere hende. Han ville hele tiden vide hvor hun var, hvad hun lavede og hvad hun havde på. Til sidst blev det for meget for hende. Hun valgte derfor at slå op.

Derefter begyndte et årelangt stalker-helvede. Et helvede, som ofrene fortæller om i TV 2-dokumentaren ’Forfulgt af min eks’, som bliver vist på TV 2 torsdag aften.

Du kan også læse hele historien her.

Dræbte familiens hunde

Ekskæresten reagerede voldsomt på Ann-Sofie Bjørks beslutning om at ende forholdet, og i de efterfølgende måneder begyndte han at opsøge hende mere og mere.

Ann-Sofie Bjørk bor sammen med sin mor på en landejendom i Ringsted, og da de en dag tilbage i oktober 2016 kom hjem, opdagede de, at deres to hunde var sporløst forsvundet.  

Familien anmeldte hændelsen til politiet, som nogle dage efter fandt de to hunde i bagagerummet i ekskærestens bil. Hundene var blev stukket ihjel af ekskæresten.

Læs også 26-årig skal i fængsel for at have dræbt ekskærestes hunde

Derefter gik de under jorden. I 12 dage flyttede Bitten Bjørk og hendes datter rundt på forskellige adresser og fik døgnbeskyttelse af politiet.

- Jeg glemmer aldrig, hvor forfærdeligt det var, fortæller Bitten Bjørk.

Den 15. november 2017 blev Ann-Sofies ekskæreste idømt ni måneders fængsel for overtrædelse af sit politi-tilhold og for at have voldt nærliggende fare for Ann-Sofie og hendes mor i trafikken. Manden blev desuden frakendt sin førerret.

Savner politisk engagement

Den omfattende chikane påvirker stadig familien fra Ringsted, som stadigvæk føler sig stalket af manden, efter at han er blevet løsladt.

 Jeg håber virkelig, at andre mennesker forstår, at stalking er psykisk vold, og psykisk vold ødelægger et menneske helt ind i sjælen

Bitten Bjørk

Familien håber derfor, at deres historie kan være med til at sætte psykisk vold i samfundet.

- Det han gør, er, at han griner af os, af politiet og af rettens dom, fortæller Bitten Bjørk.

Bitten Bjørk roser politiet for den måde, de har håndteret sagen på.

- Jeg synes, at det er vigtigt at fortælle, at vores sag skiller sig ud fra andre sager, der har været i medierne, for vi har fået rigtig meget hjælp fra politiet, og vi er blevet taget alvorligt. Siden de fandt vores hunde i hans bagagerum, har jeg følt, at hver gang jeg har henvendt mig til politiet, så har de taget vores anmeldelser alvorligt. Så vi har fra starten fået rigtig meget hjælp fra politiet.

Læs også 26-årig stalker nægter drab på ekskærestes hunde

Ekskæresten har altid boet 10 kilometer fra deres hjem, men nu har han købt en ejendom 900 meter øst og 900 meter vest fra deres hjem. Og mens chikanen fortsætter, håber familien på, at der fra politisk hold bliver taget hånd om problemet med stalking.

-  Jeg synes ikke, at det er rart, at det er vores sag, der skal sætte så meget fokus på det og måske være den, der skal få en lovændring i gennem.

- Men jeg håber virkelig, at andre mennesker forstår, at stalking er psykisk vold, og psykisk vold ødelægger et menneske helt ind i sjælen. Det er ikke politiet den er gal med, det er loven, den er gal med.

Station 2: 'Forfulgt af min eks' bliver sendt på TV 2 torsdag klokken 20.50, men du kan allerede se den nu på TV 2 Play.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App