¨

Anklager: Retssag bør klares i weekender

Foto: TV ØST

Stor straffesag i Ringsted kan gøres færdig om aftenen og i weekender i februar, foreslår anklager.

I et forsøg på at undgå et enormt spild af ressourcer foreslår en anklager nu, at en stor retssag om mandatssvig i Ringsted færdiggøres i weekender og nogle aftener i februar.

En tidligere chef i kommunen er tiltalt for mandatsvig for mere end seks millioner kroner, og en domsmandsret har hørt hele 55 vidner og mangler blot få dage, før dommen kan afsiges.

Men dommer Flemming Jørgensen skal pensioneres ved udgangen af februar, og forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen har sagt, at han ikke har tid i sin kalender i februar.

Derfor ser det ud til, at sagen skal begynde helt forfra med en ny dommer.

- Vi er meget kede af situationen, og det vil være et stort spild af ressourcer, hvis sagen skal gå om, siger politiadvokat Jens Berger fra Midt- og Vestsjællands Politi.

- Vi er parat til at holde de sidste fem retsmøder i weekender og aftener i februar, siger anklageren.

I et brev har han opfordret retten til at beramme de sidste retsmøder på de usædvanlige tidspunkter.

Sagen begyndte i april sidste år. Men den har været udsat på grund af en ny revision af materiale fra kommunen.

Der mangler blot afhøring af et enkelt vidne og af den tiltalte. Desuden skal revisionsrapporten gennemgås, og anklager og forsvarer skal komme med deres procedurer.

Domstolsstyrelsen har afvist et forslag om, at dommer Flemming Jørgensen kan fortsætte efter pensioneringen som fuldmægtig.

Justitsminister Lars Barfoed (K) ærgrer sig over, at loven ikke giver mulighed for at lade afgåede dommere færdiggøre de sager, de er begyndt på. Derfor bebuder han en ændring af tjenestemandsloven.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App