Ankesag: Eksmand nægter sig skyldig i drab ved Sneslev Kirke

Onsdag begyndte ankesagen i den spektakulære drabssag fra Sneslev, hvor en mand sidste år blev idømt 12 års fængsel for drabet på sin ekskone.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Eksmanden til den 40-årige Jannie Dam Reenberg, der blev dræbt i Sneslev 2015, blev i oktober sidste år fundet skyldig ved Retten i Roskilde.

Han blev idømt 12 års fængsel, men valgte at anke domme på stedet.

Og onsdag begyndte ankesagen i den spektakulære sag, hvor den 40-årige kvinde blev fundet død på gulvet i hendes graverkontor ved Sneslev Kirke fredag den 30. december 2015. Det skriver Sjællandske.

Hun var dræbt af et knivstik i halsen, og kort efter fundet blev hendes 68-årige eksmand anholdt og sigtet for drabet.

Et jalousidrab

Den drabsdømte og Jannie Dam Reenberg var gået fra hinanden to uger før, hun blev fundet dræbt på gulvet i sit graverkontor.

Efter deres brud var Jannie Dam Reenberg flyttet hen til sin nye kæreste. Eksmanden fortalte tilbage i 2016 i retten, at han ikke var jaloux. Han var blevet ked af det, men han sagde, at han elskede hende for højt til at gøre hende fortræd. 

Men retten lagde i dag til grund for dommen, at bruddet med afdøde påvirkede tiltalte meget ifølge flere vidner.

Den 68-årige eksmand fortalte i retten, at han havde oplevet at gøre ting, han ikke kan huske.

Telefonen blev det afgørende bevis

Ved retssagen i 2016 mente forsvarer Thorkild Høyer ellers ikke, at der var tilstrækkelige beviser på, at eksmanden slog Jannie Dam Reenberg ihjel.

Der blev nemlig ikke fundet DNA-spor på liget, og der var hverken blodspor i eksmandens hjem eller i hans bil. Men det kom frem i retten, at der var DNA fra tiltalte inde i graverboligen. Det blev konstateret med den højeste grad af sikkerhed. 

Derudover var den dømtes bil blevet set ved graverhuset på et tidspunkt før klokken 10.00 den 29. december tæt ved det tidspunkt, hvor politiets tekniker regner med, drabet fandt sted.

Det afgørende bevis blev dog eksmandens telefon, som blev registreret på en mast nær kirken. Derudover kan man se ud fra telefonoplysningerne, at den afdødes telefon følges ad med den dømtes.

Jannie Dam Reenbergs telefon var aktiv på en mast i Stubbekøbing den 29. december klokken 08.39. Det forudsatte, at telefonen er blevet flyttet fra gerningsstedet. Det er primært det bevis, eksmanden er blevet dømt på.