¨

Andre 14-årige spiller computer eller fodbold – Georg er helt vild med bridge

14-årige Georg Würtz spiller bridge med sine forældre. Foto: Camilla Laursen - TV2 ØST

14-årige Georg Würtz fra Jystrup har et lidt gammeldags talent. For nylig var han med til at vinde sølv ved EM i ungdomsbridge.

Det er de færreste 14-årige, der har fyldte vinreoler til at stå på deres værelser. Men det har Georg Würtz fra Jystrup.

Det er ikke, fordi han interesserer sig specielt meget for vin eller går rundt med en sommelier i maven. Nej, Georg Würtz har såmænd bare en passion, der normalt har en lidt højere målgruppe end 14 år: Han spiller kortspillet bridge, og vinflaskerne på hans værelse er trofæer.

- Jeg kan ikke lide vin endnu. Men når jeg kan, så skal jeg smage dem og tænke: Den her vandt jeg på dét tidspunkt. Men der er nok et stykke tid endnu, siger Georg Würtz.

Georg Würtz begyndte at spille bridge for fire år siden, fordi hans forældre gerne ville have, at han skulle have en hobby til fælles med sine bedsteforældre.

- Så sendte mine forældre mig på sådan en junior camp, hvor det var gratis at deltage. Jeg har altid synes, det var sjovt at spille kort og brætspil, så det faldt i god jord. Og så blev jeg bidt af det og spillede rigtig meget, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

14-årige Georg Würtz. Foto: Camilla Laursen - TV2 ØST

Vinhylden er fyldt med præmier hjemme hos Georg Würtz. Foto: Camilla Laursen - TV2 ØST

Vandt sølv til EM

Siden har Georg Würtz vundet et danmarksmesterskab og har spillet turneringer i både Indien og Frankrig. Og i forrige uge var det 14-årige talent til EM i Oslo med ungdomslandsholdet, hvor de fik en sølvmedalje.

- Jeg er rigtig stolt af min egen præstation og stolt på holdets vegne. Jeg synes, det er flot, vi kunne få en medalje. Hvis vi havde fået at vide hjemmefra, at vi ville få sølv, havde vi nok ikke rigtig troet på det, siger det unge talent.

Artiklen fortsætter under billederne.

  Foto: Camilla Laursen - TV2 ØST

Georg Würtz vandt sammen med ungdomslandsholdet sølv ved EM. Foto: Camilla Laursen - TV2 ØST

Det er dog ikke alle hans jævnaldrende, der helt kan forstå interessen.

- De synes, det er meget sejt, men også lidt nørdet. Det skal man kunne tåle at høre. Det handler om, at det er et kortspil, mens andre går til fodbold eller spiller computer hele dagen, så det er lidt udover det normale, og så bliver det opfattet som nørdet, siger Georg Würtz.

Hvis vi havde fået at vide hjemmefra, at vi ville få sølv, havde vi nok ikke rigtig troet på det

Georg Würtz, Jystrup

- Men det tager jeg i stiv arm. Jeg synes bare, det er hyggeligt.

Får gode venner

Bridge er et kortspil, hvor samarbejde er centralt. Og det er en af grundene til, at Georg Würtz er vild med spillet.

- Man skal formidle information til en makker om de kort, man har på hånden, og man må ikke bruge håndtegn, tale eller bruge kropssprog. Så det handler meget om sammenholdet i truppen. Vi gør alle sammen vores bedste og prøver ikke at gøre noget dårligt for holdet. Vi er sammen om at vinde eller tabe, siger han.

Og det giver et unikt fællesskab.

- Jeg har nogle rigtig gode venner, og derfor har jeg stadig interessen for spillet. Men det er selvfølgelig også selve kortspillet og udfordringerne. Det er det, jeg synes er sjovt.

Artiklen fortsætter under billedet.

Georg spiller ofte bridge med sin makker online på computeren. Foto: Camilla Laursen - TV2 ØST

Pengepræmier er ikke vigtige

Der er ikke store penge i at være god til bridge – der er mest bare god vin at vinde. Men Georg Würtz vil alligevel gerne blive ved med at spille, og han øver sig hver dag, selvom han har sommerferie.

- Det er meget vigtigt, for ellers bliver du rusten, og så kan det være, du glemmer ting. Det er bare rigtig vigtigt at øve sig, siger han.

Jeg vil gerne blive ved med at spille, for jeg synes, det er hyggeligt. Så jeg er lidt ligeglad med, at der ikke er nogen store pengepræmier

Georg Würtz, Jystrup

- Jeg vil gerne blive ved med at spille, for jeg synes, det er hyggeligt. Så jeg er lidt ligeglad med, at der ikke er nogen store pengepræmier.

Og Georg Würtz håber, at andre unge vil følge i hans fodspor. Han får nemlig ikke mulighed for at tage med U16-landsholdet til VM, fordi han til den tid er blevet for gammel. Så derfor håber han, at flere vil komme til U21-holdet.

- I Danmark har vi ikke et stort U21-hold, så det bliver sjældent sendt af sted til store turneringer. Derfor kunne det være fedt med nogle flere på holdet.

Foreløbigt er der dømt sommerferie på turneringsfronten, men inden længe har Georg Würtz og hans bedstefar planlagt en stor turnering, som de skal spille sammen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App