Alle pladser er optaget på krisecentret i Ringsted

I Ringsted mærker de også, at der er mangel på pladser til voldsramte kvinder på landets krisecentre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når krisecentret for voldsramte kvinder i Ringsted en sjælden gang i mellem får en ledig plads, så går der ganske kort tid, før den igen er fyldt op.

Det fortæller forstander Kirsten Hejnfeldt til TV ØST.

- Hver gang vi får en ledig plads, så melder vi den ledig på vores pladsside. Så går der måske en halv time, eller i hvert fald rigtig kort tid, og så er pladser booket igen, siger hun.

quote Nogle gange får vi henvendelser, hvor vi må sige nej, fordi vi ikke har plads. Så må vi så forsøge at finde løsninger et andet sted

Kirsten Hejnfeldt, forstander, Krisecenter Ringsted

Centre udvider

Krisecentret er, ligesom mange andre krisecentre på Sjælland, øerne og over resten af Danmark, helt fyldt op for tiden – og det har det været stort set hele året.

- Det har den konsekvens, at vi ikke bare kan modtage akut. Nogle gange får vi henvendelser, hvor vi må sige nej, fordi vi ikke har plads. Så må vi så forsøge at finde løsninger et andet sted, siger Kirsten Hejnfeldt.

- Så skal kvinderne måske over vandet til Fyn eller Jylland. For på Sjælland har der i en længere periode ikke været nogen ledige pladser.

Forstanderen fortæller, at nogle krisecentre på Sjælland er ved at udvide, for eksempel i Holbæk, som får fire nye pladser 1. august på grund af pladsmangel. 

- Det bliver spændende at se, om det kan tage en del af presset. Det vil vise sig, siger hun.

På krisecentret i Ringsted er der 10 ansatte og 24 frivillige. Der er plads til otte kvinder og 12 børn.