Afviser lukning af kaserne

Hjemmerværnet vil lukke Ringsted Kaserne. Men det forslag møder modstand hos både Venstre og Socialdemokraternes forsvarsordførere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Står det til hjemmeværnets ledelse, skal Ringsted Kaserne tømmes for aktiviteter og sælges. Men den anbefaling bliver nu skudt ned af Venstres og Socialdemokratiets forsvarsordførere, Karsten Nonbo og John Dyrby Paulsen.

- Hjemmeværnet kan godt glemme at lukke Ringsted! siger Karsten Nonbo til Dagbladet.

Frem for at flytte medarbejdere og opgaver fra Ringsted til København bør det modsatte ske, mener han og tilføjer, at han hellere vil sælge hjemmeværnets bygninger på Holmen end i Ringsted. Men det vil også betyde, at noget skal flyttes til Kastellet, hvor der så vil vil mangle plads.

- Det vil sige, at »noget« skal flyttes andetsteds hen, og her skal Ringsted ind i billedet, mener Nonbo som foreslår, at dette »noget« bliver hele administrationen for de tre kommende distrikter.

Den melding glæder John Dyrby Paulsen.

- Jeg kan se nogle betydelige gevinster ved at beholde kasernen i Ringsted. Og tilførte man nogle aktiviteter, kan der måske være nogle økonomiske og driftsmæssige gevinster på sigt, siger han.

Forsvarsministeren vil komme med sit eget udspil, og på baggrund af Nonbos henvendelse har hun nu bedt hjemmeværnet om supplerende oplysninger.

/RB