Aftale om helikopterlægers løn på plads

Danske Regioner har nu landet en aftale om lønnen til de læger, der skal flyve med akutlægehelikoptere fra basen i blandt andet Ringsted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter godt et halvt års forhandling er Danske Regioner og lægerne blevet enige om aflønning af de læger, der fra 1. oktober skal bemande akutlægehelikopterne. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Det har holdt hårdt med at finde en formel for aflønningen af de læger, der sammen med paramedicinere og piloter døgnet rundt skal bemande akutlægehelikopterne fra baser i hhv. Ringsted, Skive og Billund. Men nu er aftalen i hus.

      - Det har været lange og vanskelige forhandlinger, især fordi vi indtil nu har haft meget forskellige vilkår for helikopterlægerne på Sjælland og Jylland/Fyn, siger Mette Worsøe, der er bestyrelsesmedlem i Overlægeforeningen, til DAGBLADET Roskilde.

      - De to aftaler skulle slås sammen til én landsdækkende aftale, og vi har opnået et fornuftigt resultat, som alle parter bør kunne støtte op om, tilføjer hun.

Forliget mellem Danske Regioner på den ene side og Foreningen af Speciallæger og Yngre Læger på den anden side medfører, at lægernes betaling bliver ens alle ugens dage, og at helikopterlægerne fremover vil få løn under sygdom, barsel og barns første sygedag.

De læger, der bemander akutlægehelikopterne, arbejder til daglig som anæstesiologer på sygehusene og har jobbet som helikopterlæger som bibeskæftigelse.

Det har fredag ikke været muligt at få en kommentar fra Danske Regioner og Region Hovedstaden, der koordinerer den nye akuthelikoptertjeneste.