Afrikansk svinepest sender Danish Crown på overarbejde i påsken

Behovet for svinekød er vokset i Kina. Svinepesten hærger, og derfor er Danish Crown kommet på overarbejde for at stille kinesernes sult efter flæsk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Påsken er i mange tilfælde reserveret til påskeæg og påskefrokoster, men ikke for alle medarbejdere i Danish Crown. 

De er kommet på overarbejde, da der er et udbrud af afrikansk svinepest i Kina, som har skabt et rekordstort behov for import af kød til de kinesiske middagsborde.

Danish Crown har derfor indkaldt deres medarbejdere skærtorsdag i afdelingerne Ringsted, Horsens og Blans. 

- Det er en ret stor operation, for det bliver faktisk til mere end 2.000 tons om ugen, og det svarer altså til over en million flæskestege af den størrelse, man typisk køber i supermarkedet, siger Mads Mahler, der er ansvarlig for logistik i Danish Crown Pork, i en pressemeddelelse.

Travlt siden marts

Siden marts har Danish Crown haft travlt med at pakke og sende ekstra leveringer med svinekød til Kina, men nu skal der løbes endnu hurtigere for at nå opgaverne.

Derfor har de fået hjælp fra Agri Norcold i Jylland, som er en servicepartner indenfor indfrysning, frostvarehåndtering og lagring af fødevarer i Danmark.

- Jeg kan ikke mindes, at vi har haft så mange medarbejdere i gang på en helligdag. Vi skal laste mellem 60 og 70 containere, så der skal hentes cirka 3.000 paller ud af frysehusene, siger Jan Nielsen, chef i Agri Norcold. 

Mere kød betyder mere på køl

Når der skal pakkes kød, skal det også opbevares. Derfor betyder mere kød til udlandet, at der skal være mere køleplads. 

180 kølecontainere er derfor ved at blive gjort klar til brug.  

Containerne skal lastes mellem de ugentlige skibsforsendelser.