¨

Advarer mod vinterleg på isen

Foto: TV ØST

Der er langt op til de 13 cm, som isen skal være, for at man må gå ud på den, alligevel var der en del, der vovede sig ud på isen i Ringsted i weekenden.

Det er endnu for tidligt at finde skøjterne frem, for isen holder ikke.

Klosterhaven genlød af hvin og grin fra både børn og voksne igang med at muntre sig med den beskedne smule sne, som lå på græsset, fortæller DAGBLADET Ringsted.

Men flere personer gjorde mere end at lege i sneen, de gik også ud på isen, og det er meget forbudt, advarer Charlotte Larsen fra Ringsted Kommunes park- og vejafdeling.

- Vi fraråder på det kraftigste at færdes på isen nogen steder på kommunens søer. Isen skal være mindst 13 centimeter tyk, før den bliver frigivet, og det kræver en længere frostperiode, siger Charlotte Larsen.

På fredag har der ifølge Dagbladet været frost længe nok til, at kommunens folk begynder at måle islaget på de skøjteegnede søer.

Isen måles på søerne i Lystanlægget, i Klosterhaven, Skøjtesøen ved åen, den store og den lille sø i kaserneområdet samt søen ved Munkedalen i Klosterparken.  På de store søer som Haraldsted Sø er al færden på isen forbudt hele vinteren.

På Ringsted kommunens hjemmeside kan man se, om det er sikkert at færdes på isen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App