800 fans i Ringsted hyldede Christian Eriksen

Med stående klapsalver sender fans i Ringsted god energi i Christian Eriksens retning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Da minuttallet slog 10:00 i den netop overståede EM-kamp mellem Danmark og Belgien, blev kampen pludselig stoppet i Parken i København.

Alle fans rejste sig og begyndte at klappe. Det samme gjorde de belgiske spillere, de danske spillere og dommerne.

79 kilometer derfra i Ringsted rejste ligeledes 800 fans klædt i rødt og hvidt sig op for at  hylde Christian Eriksen, efter han kollapsede i sidste kamp i lørdags.

- Jeg synes, det er ekstrem rørende at se, at man som nation kan skabe et sammenhold som det her. Jeg har fulgt meget med på sociale medier, og Christian Eriksen har fået mange hilsner fra alle nationer, der deltager i EM. Det er så fedt at se. Det er en anerkendelse af ham som fodboldspiller, siger Sebastian Tietze, der så kampen på storskærm i Ringsted.

Sebastian Tietze og Peter Kjær var begge oppe at stå og klappe for at hylde Christian Eriksen. Et rørende øjeblik siger de begge.
Sebastian Tietze og Peter Kjær var begge oppe at stå og klappe for at hylde Christian Eriksen. Et rørende øjeblik siger de begge. Foto: Toke Grøndal - TV2 ØST

800 fans til storskærmsarrangement 

Ved Sct. Bendts Kirke i Ringsted bliver der under EM vist flere kampe. Her er der plads til over 900 deltagere inddelt i to sektioner. 

Sådan var det også i lørdags, da over 900 mennesker så med, da Christian Eriksens hjerte gik i stå, og hvordan både spillere og læger fik ham tilbage til livet igen. Her var souschef for Oplev Ringsted, Christian Molsing, der er med til at arrangere kampene på storskærm, også tilstede.

- Det var et chok, for der var utrolig god stemning her. Det var surrealistisk at opleve, men heldigvis, så var alle glade og folk tog det med oprejst pande, siger Christian Molsing.

Det er også det eneste rigtige, mener Peter Kjær, der også så kampen mellem Danmark og Belgien i Ringsted.

- Det var rørende, det var fremragende. Men vi må også sige, at Eriksen er i sikre hænder, så vi skal se fremad. Vi kan ikke gøre mere, siger Peter Kjær.

Danmark tabte kampen 1-2 til Belgien efter en drømmestart og hurtigt mål til danskerne. På trods af to nederlag har Danmark dog stadig mulighed for at gå videre fra gruppespillet.

Danmarks næste kamp er på mandag mod Rusland klokken 21.