80-årig mand forpurrede tricktyveri

En ældre mand fra Ringsted forpurrede onsdag eftermiddag et tricktyveri i Ringsted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det lykkedes onsdag eftermiddag en 80-årig mand fra Ringsted at forpurre et tricktyveri i sit hjem.

En kvinde ringede på døren, og ville høre om hun kunne låne nogle ting til madlavning. Og trak straks manden med ud i køkkenet.

Manden så dog straks, at der var ugler i mosen, og slog alarm, og råbte på politi. Ganske rigtigt, så befandt der sig 2 fremmede mænd og en kvinde i husets andre rum på jagt efter tyvekoster.

Klassisk tricktyveri

- Vi er ikke et øjeblik i tvivl om, at de har villet forsøge at stjæle nogen af mandens kontanter eller smykker, siger kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi til TV2 ØST.

Den 80-årige mand forsøgte – uden held – at fastholde den udenlandske kvinde i køkkenet, og alle 4 tog derefter flugten – tilsyneladende uden at stjæle noget.

Ifølge Martin Bjerregaard har tricktyvene fulgt det helt klassiske mønster for tricktyveri.

- Ofrene er ældre medborgere, der lokkes ind i et aflukket rum, mens andre tømmer hjemmet for værdier. Ofte kommer tyvene ind under påskud af, at de er hjemmehjælpere, fra vandforsyningen eller som her, at de vil låne nogle ting til madlavning. Og her er det en god ting at være på vagt, siger han.

Efterlyser tyvene

Politiet efterlyser nu de 4 tyve. De beskrives som værende af sydlandsk oprindelse, og de 2 mænd skulle være iklædt spraglede skjorter.

Ifølge Martin Bjerregaard har tricktyvene det dog stadig mere vanskeligt i øjeblikket.

- Det lader til, at tricktyvene oftere og oftere bliver gennemskuet. Især når de forsøger at stjæle fra folk i deres hjem, siger han til TV2 ØST.