78-årig alvorligt forbrændt på plejecenter

En brand på et af værelserne på et plejecenter i Ringsted kan koste en 78-årig mand livet. Han er livsfarligt forbrændt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 78-årig mand er livfarligt forbrændt og yderligere tre personer er undersøgt for røgforgiftning efter en brand på et plejecenter i Ringsted.

Kort efter midnat brød branden ud i et af værelserne i Knud Larvard Centert i Ringsted. Politiet har fastslået at branden er opstået ved, at en lampe på natbordet er væltet ned i sengen og har brændt sig gennem senge tøjet. Den 78-årige mand der lå i sengen fik livsfarlige forbrændinger, og er nu indlagt på Rigshospitalet, hvor han skal gennem en operation. De pårørende er underrettet.

Alarmsystemet på Knud Lavard Centret gik i gang med det samme, da branden opstod. Dermed var personalet hurtigt hos beboeren og fik ham ud af stuen. Alarmsystemet på Knud Lavard Centret kontaktede også automatisk alarmcentralen med det samme, da branden blev opdaget.

De tre ansatte, som hjalp beboeren, har alle været en tur på skadestuen for at blive tjekket for røgforgiftning. De er alle blevet tilbudt psykologhjælp, men valgte at tage hjem i løbet af natten. Ledelsen på Knud Lavard Centret mødes med de ansatte igen i eftermiddag for at se, om de har behov for hjælp oven på nattens brand.

- Personalet har handlet dybt professionelt. Både under selve branden og efterfølgende i kontakten med sygehuset og de pårørende. Jeg har meget stor ros til dem for deres hurtige og kompetente indsats, siger Henrik Mortensen, der er daglig leder på Knud Lavard Centret.

Selv om der var masser af brandfolk og politi på Knud Lavard Centret i løbet af natten, har der i øvrigt været roligt hos beboerne på plejecentret.
Der er kun sket mindre skader på Knud Lavard Centret som følge af branden. Der er brandskader på gulvet i den plejebolig, hvor branden opstod, og der er røglugt i dele af centret. Disse skader vil nu blive udbedret.