¨

55-årig mand tiltalt for mishandling af køer

Foto: TV ØST

En 55-årig mand skal for retten for at mishandle sine køer ved blandt ikke at give dem foder nok og lade dem stå i en stald, der var i fare for at styrte sammen

Forfrysninger, afmagring og et tag over hovedet, der var ved at styrte sammen. Det er nogle af de forhold, Retten i Roskilde fredag skal høre mere om, når en 55-årig mand fra Ringstedegnen er på anklagebænken tiltalt for dyremishandling.

I tiden op til 7. februar 2014 skal han have mishandlet sine køer ved ikke at passe dem. Kreaturerne fik tilsyneladende ikke foder og vand nok til at dække deres behov. 10 ud af 40 døde, og en af kvierne døde efter sygelig afmagring og pådrog sig et tværgående hul gennem næseryggen.

Hullet havde en diameter på 10 centimeter. Derudover havde kvien skader efter forfrysninger.

Frossent vand og 50 centimeter mudder

En anden kvie døde af mangel på mad. På alle fire ben var der skader efter ekstrem kuldepåvirkning muligvis efter at have stået i frossent vand eller mudder.

De levende kreaturer var i varierende stand. De manglede muskelfylde, og man kunne tydeligt se hofteknoglerne. Dyrene gik i en indhegning, hvor de måtte over op til 50 centimeter dybt mudder for at komme til vandtruget. Derudover havde de angiveligt adgang til en stald, hvor vægge og loft var i fare for at falde ned.

Ydermere blev der 12. december 2012 fundet to døde og stærkt forrådnede dyr i staldbygningen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App