46 millioner kroner til Ringsted Sygehus

Region Sjælland har valgt at investere 46 millioner kroner i Ringsted Sygehus, der skal have udvidet sit datacenter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kan godt være, Ringsted Sygehus ikke spiller nogen rolle i Region Sjællands langsigtede sygehusplan. Men i disse måneder er regionens it-afdeling, Koncern IT, ved at investere 46 millioner kroner i at udvide et datacenter på sygehuset. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

Datacentret er et af blot 2 centre, som huser alt, hvad regionen har af it-udstyr, som kan centraliseres og beskæftiger omkring 80 ansatte.

Dobbelt størrelse serverrum

Centret omfatter et serverrum på omkring 100 kvadratmeter, og det skal nu udvides til 200 kvadratmeter. Behovet for mere plads er opstået, fordi computersystemerne skal håndtere stadigt større mængder af data, blandt andet fordi digital lagring af røntgenbilleder og scanninger bliver stadig mere udbredt.

At sygehuset mister sine behandlinger, når det nye sygehus åbner i Køge, ændrer ikke på behovet for et større datacenter.

- Og vi gør det ikke med henblik på bagefter at smide den investering væk, så vi har tænkt os at blive i området fremadrettet, siger Per Buchwaldt, der er direktør for Koncern IT, til DAGBLADET Ringsted.