400 børn til skolefodboldstævne

Mere end 400 skolebørn fra Ringsted kommunes 0. til 6. klasser deltog i dag til skolefodboldstævne i Ringsted Sportscenter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For 20. år i træk var der lørdag skolefodboldsstævne i Ringsted. 67 hold fra 11 af Ringsted kommunes skoler deltog. Skoleturneringen er allermest er for sjov, men når fodboldsholdet ”Hømbanden” fra 1. klasse på Ringsted lilleskole gør sig klar til kamp, er det også for at vinde.

- Det er bare meget vigtig at vinde. Det er også vigtigt at have det sjovt. Men hvis vi vinder den sidste, så ryger vi i semifinalen, fortæller Noa Korsholm Andersen, angriber i ”Hømbanden” og skoleelev på 1. klasse på Ringsted Lilleskole.

Fra sidelinjen blev der da også heppet, råbt, og peget fra de mange forældre, der er mødt op. Skolefodboldsstævnet er et samarbejde mellem RIF Fodbold og Ringsted Damefodbold.

Formålet med skolefodbolden er, at få flere drenge og piger til at spille for klubber for sportens og sammenholdets skyld. Og det kan ”Hømbandens” træner Rikke Spetzler Larsen, der selv spiller fodbold, nikke genkendende til:

- Jeg synes jo, at der er meget socialt i fodbold. Rigtig meget socialt. Og det er jo næsten noget af det vigtigste. Selvfølgelig er det vigtigt at vinde kampe, og når man er på banen, vil man gerne vinde, og man vil gerne have sine børn vinder. Men at man får nogle gode venner udenfor banen er mindst lige så vigtigt.

Det gik ikke helt som ”Hømbanden” håbede på. De tabte deres tredje kamp og gik ikke videre til semifinalen.

Det blev holdet ”We care for you” fra Sankt Joseph skolen i Ringsted, der løb med sejren i 1. klassernes turnering.