¨

40 nye ansatte hos Danish Crown - 18-årige Nathasja følger i familiens fodspor

03:36

Nathasja Cathrine Johansen fra Haslev har arbejdet hos Danish Crown siden november 2018.

Nathasja Cathrine Johansen fra Haslev har arbejdet hos Danish Crown siden november 2018.

1 af 2

En ny handelsaftale med Japan betyder, at Danish Crown har ansat 40 nye medarbejdere. Nathasja fra Haslev er en af dem, der er kommet i job.

En ny handelsaftale med Japan betyder, at der er blevet ansat 40 nye medarbejdere på slagteriet i Ringsted. Nathasja fra Haslev er en af dem, der har fået glæde af, at japanerne er vilde med dansk kød.

- Jeg er rigtig glad for at være her, det har givet mig noget at stå op til om morgenen, siger Nathasja Cathrine Johansen fra Haslev. Hun er 18 år og har arbejdet hos Danish Crown siden den 19. november 2018.

Min familie arbejder heroppe, så det er noget, jeg altid har været vant til

Nathasja Cathrine Johansen, ansat hos Danish Crown

Hun er samtidig en af de 40 nye ansatte på Danish Crown, der kan takke japanerne for at der er masser at lave på slagteriet i Ringsted.

- Det er fantastisk at være her og komme i gang og lave noget - stå op og have en normal hverdag, hvor man går på arbejde og kommer hjem og bruger sin tid med familien, siger Nathasja Cathrine Johansen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Danish Crown har cirka 900 ansatte. Foto: TV ØST

- Min familie arbejder heroppe, så det er noget, jeg altid har været vant til. Jeg har altid kendt til Danish Crown, så det var bare et naturligt valg for mig at søge ind heroppe, fortæller hun.  

Trump gjorde det muligt

Nathasja Cathrine Johansens job består i at pakke kød, inden det sendes ud til kunder verden over, og hun er meget glad for, at Japanernes interesse for dansk kød er stigende.

Det giver os mulighed for, at vi kan ansætte flere folk

Nathasja Cathrine Johansen, ansat hos Danish Crown

- Det er jeg rigtig glad for, det giver os mulighed for, at vi kan ansætte flere folk, siger hun.

Den nye handelsaftale med Japan er en konsekvens af den handelskrig, som den amerikanske præsident Donald Trump har startet. Trump har trukket USA ud af store frihandelsaftaler, og det har i stedet banet vej for EU og de danske svin, der nu får fri adgang til det japanske marked.

Japan er verdens næststørste importør af svinekød, og eksporten af de forarbejdede kødvarer til Japan ventes at stige med næsten 90 procent de kommende år, viser en analyse fra Landbrug & Fødevarer.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App