3F-boss ser sort på fremtiden i Ringsted

Der bliver stadig flere ledige herhjemme, viser de nyeste tal fra Dansk Statistik. Og 3F frygter, at det kan blive særlig slemt i Ringsted fremover.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

I dag offentliggjorde Danmarks Statistik tal, der viser at ledigheden fra august til september er steget med 9200 personer. Det betyder, at der i Danmark nu er 113.500 arbejdsløse. Den tendens kan også ses i Ringsted ifølge Tommy Mortensen, der er formand for 3F Midtsjælland, skriver DAGBLADET Ringsted.

- I øjeblikket oplever vi ikke kun fyringer af medlemmer fra byggebranchen, der typisk pendler, men også dem, som arbejder lokalt. Vi fik ikke den store arbejdsplads i DSV, og der er ikke gang i nogle andre store byggerier i øjeblikket, siger han.

I øjeblikket har 3F Midtsjælland 506 arbejdsløse medlemmer, hvilket svarer til, at næsten 12 procent er uden arbejde. Men Tommy Mortensen regner med, at det bliver værre endnu.

- Især i Ringsted-området oplever vi, at flere og flere virksomheder skruer ned for blusset, så jeg er ret pessimistisk, for det kommer til at gøre ondt i en længere periode, siger Tommy Mortensen. Han nævner blandt andet ACO Nordic og Danish Crown som nogle af de virksomheder, der gør livet hårdt for 3F-medlemmer. Fremtiden for medarbejderne på Midtsjællands Postcenter er en anden sag, der bekymrer 3F-formanden.

- Jeg ved at tillidsmændene på postcenteret har været til møde omkring centerets fremtid, og det giver mig en frygt for fremtiden for de cirka 200 medarbejdere, siger Tommy Mortensen.

I Post Danmark afviser man dog, at Midtsjællands Postcenter er tæt på en lukning.

- Der er netop nedsat en arbejdsgruppe, der blandt andet skal undersøge brevcenterstrukturen i Østdanmark for at klarlægge, om der også i fremtiden er behov for at have to brevcentre på Sjælland (i København og Ringsted red.)

Der bliver dog tidligst taget beslutning i den sag i begyndelsen af næste år, og det er derfor ikke til at sige noget om resultatet endnu, siger Michael Carlsen, chef for Midtsjællands Postcenter.For at imødegå den negative spiral kræver Tommy Mortensen, at politikerne i Ringsted gør en større indsats for at fastholde arbejdspladser i kommunen.