¨

350 ledige pladser til børn om få år

Foto: TV ØST

Antallet af børn i Ringsted Kommune daler og det betyder, at kommunen vil få en masse overflødige pladser til børn i løbet af de kommende år.

Børnetallet styrtdykker i Ringsted Kommune. Hvis udviklingen fortsætter som nu, vil der de kommende tre år være en overkapacitet på 350 dagtilbudspladser for 0-6-årige, hvis man ikke gør noget. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

- Det skyldes blandt andet, at der bliver født færre børn i disse år på grund af den økonomiske situation. Det er vores fornemmeste opgave at tilpasse os, siger konsulent i Skoler og Dagtilbud i Ringsted Kommune Marianne Frederiksen.

Chef for skole- og dagtilbudsafdelingen Henrik Harder bekræfter billedet:

- I 2011 dykkede børnetallet markant, så der var 125 færre 0-årige i forhold til for fire år siden, hvor der blev født 450 børn. Hvis den udvikling fortsætter, og det kan vi jo ikke med sikkerhed sige noget om nu, vil det over tre år give en overkapacitet på 350 pladser.

Formanden for udvalget, Sadik Topcu (S), er bekendt med situationen, men er også overrasket:

- Jeg er blevet orienteret overordnet om, at vi har flere pladser end vi har børn til, men ikke i detaljer om, hvordan det tal er fremkommet, og hvilke grupper det drejer sig om. Men jeg er da overrasket, hvis tallet er 350 ledige pladser, siger han til DAGBLADET Ringsted.

Det faldende børnetal kan for eksempel reguleres ved at lukke daginstitutioner, ved at se på fordelingen af institutioner i bymidte og i landdistrikter eller ved at sluse flere fra dagplejen ind i daginstitutionerne.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App