32-årig fik tre år for bedrageri

32-årig mand fra Ringsted idømt 3 års fængsel for bedrageri og momssvig for i alt 11,5 million kroner

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 32-årige er  ved retten i Næstved idømt 3 års fængsel samt en tillægsbøde på 1.550.000 kroner for bedrageri og momssvig af særlig grov karakter for i alt 11,5 million kroner, heraf uberettiget momsrefusion på godt 1,5 million.

Han havde sammen med en medgerningsmand, der er blevet idømt 2 års fængsel, opbygget en såkaldt "leasingkarrusel"  idet han over en toårig periode havde købt en hel del ganske almindelige trailere, som han lod indregistrere. Herefter oplyste han diverse leasingselskaber om, at det drejede sig om kostbare "grafittirensemaskiner"

Derved fik han leasingselskaberne til at udbetale sig op til 750.000 kroner pr. stk. for trailerne, der altså reelt blot var nogle få tusinde værd. Samtidig leasede han de samme "grafittirensemaskiner" ud til sin medgerningsmand.

Når de to gerningsmænd i en periode havde betalt den månedlige leasingafgift indgav de politianmeldelser om tyveri af 2-4 "grafittirensemaskiner" til politiet forud for anmeldelserne til forsikringsselskaberne, som herefter i flere tilfælde udbetalte skadeserstatninger til leasingselskaberne, selv om "maskinerne" ikke var stjålet. Derpå indkøbte de nye trailere, og på den måde fortsatte "karrusellen".

Det var SKAT, der efter undersøgelser i forbindelse med momsrefusionen anmeldte sagen til politiet, hvor den er blevet efterforsket af afdelingen for økonomisk kriminalitet.

Den 32-årige udbad sig betænkningstid med hensyn til anke.