¨

30 mand arbejder i døgndrift på Ringsted Station

Signalerne og sporskifterne til den nye højhastighedsbane skal afprøves for sikkerhedsmæssige fejl, inden Ringsted Station igen kan åbnes for togdrift. Foto: Martin Stilling - TV ØST

Ringsted Station er lukket i fire døgn, mens Banedanmark arbejder på at forberede den nye højhastighedsbane – og der bliver arbejdet hårdt.

Selvom Ringsted Station er lukket for al togdrift, så er der alligevel heftig aktivitet ved stationen.

Banedanmark arbejder nemlig hårdt på at forberede den nye højhastighedsbane mellem Ringsted og København, som skal stå færdig i sensommeren 2019.

- Det er fire døgn, hvor 30 mand arbejder i døgndrift for at færdiggøre selve sikkerhedsarbejdet med signalgivningen, sporskifte og så videre, fortæller byggeleder Jimmy Jensen fra Banedanmark.

- Lige nu er sikringsfolk ved at regulere alle kabler, som de så afprøver for at finde ud af, om sikkerheden er i orden. Og samtidig må der ikke køre tog på sporet.

Vi har valgt tidspunktet i sommerferien for at irritere de faste pendlere mindst muligt

Jimmy Jensen, byggeleder, Banedanmark

Godt for samfundsøkonomien

Imens Banedanmarks folk prøver signalerne igennem, så er passagererne henvist til togbusser mellem Slagelse og Roskilde. Det betyder længere rejsetid for de fleste.

- Det skulle gerne blive bedre og bedre, efterhånden som vi bliver færdige. Og vi har valgt tidspunktet i sommerferien for at irritere de faste pendlere mindst muligt. På den her måde er det mest turisterne, vi smider lidt med, siger Jimmy Jensen.

Og selvom det ér træls at komme senere hjem til familien i Jylland eller at vente på en togbus, så er det med at holde ud, siger byggelederen.

- Engang når vi er færdige, så har man jo hurtigere rejsetid fra Ringsted til København og ned på Sydbanen. Det skulle gerne både være en gevinst for passagererne, men også for samfundsøkonomien.

Ringsted Station bliver åbnet for togdrift igen natten til den 27. juli.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App